grill

Masło czosnkowe z ziołami | Na grilla, na grzanki

Masło czosnkowe robię od lat. Przetestowałam go na różne sposoby, zarówno ze świeżym czosnkiem, jak i granulowanym. W masełku, zdecydowanie bardziej sprawdza się ten drugi. Doskonale łączy się z pozostałymi składnikami. Szczególnie lubię robić je na grilla. Smaruje masłem kromki bagietki czy chleba, grilluję i podaję z przygotowaną karkówką czy szaszłykami. Pycha!


Składniki:

  • pół kostki masła
  • łyżeczka czosnku granulowanego
  • pół łyżeczki zmielonej bazylii
  • pół łyżeczki zmielonego oregano
  • pół łyżeczki zmielonego tymianku
  • pół łyżeczki soli

Masło wyjmujemy z lodówki i czekamy, aż zmięknie. Dodajemy do niego wszystkie składniki i dokładnie mieszamy. Smarujemy nim przygotowane pieczywo.


Zobaczcie też:

Niezawodny dodatek na grilla

  
    

Może ci się spodobać

2 komentarze

  • Reply
    Blue Cashmere
    10/07/2016 at 14:09

    Kocham masełko z czosnkiem… ale po jego spożyciu muszę pilnować, żeby do nikogo nie podchodzić zbyt blisko 🙂 🙂 🙂

    • Reply
      Kasia Nowakowska
      15/07/2016 at 15:23

      Najlepiej jeść go w takim towarzystwie, które kocha czosnek 😉 Pozdrawiam!

    Leave a Reply

    Optionally add an image (JPEG only)

    Top