Kiedy w lodówce widnieją pustki, mimo wszystko można wyczarować coś dobrego. Wystarczy nam chleb (może być lekko zeschnięty – to jeden ze sposobów na jego wykorzystanie) i jajka. Smak przypomina mi poranki dzieciństwa, kiedy zajadałam się chlebem w jajku na śniadania 🙂
Składniki:
- 4 kromki chleba
- 2 jajka
- sól
- ketchup
- olej do smażenia
Krok 1
Jajka rozbijamy, lekko solimy i je roztrzepujemy widelcem.
Krok 2
Rozgrzewamy mocno patelnie, chleb maczamy dokładnie w jajku i smażymy z dwóch stron do zrumienienia.
Krok 3
Jemy z ketchupem! 🙂
*Ja dodatkowo posypałam chleb parmezanem. Można sobie zrobić także podobne „kanapki” z serem. Po przypieczeniu z obu stron nakładamy na kromki cienkie plasterki sera i przykrywamy patelnie, aby ser lekko się rozpuścił.
0 komentarzy