Śniadania

Chleb w jajku | Smak dzieciństwa

Kiedy w lodówce widnieją pustki, mimo wszystko można wyczarować coś dobrego. Wystarczy nam chleb (może być lekko zeschnięty – to jeden ze sposobów na jego wykorzystanie) i jajka. Smak przypomina mi poranki dzieciństwa, kiedy zajadałam się chlebem w jajku na śniadania 🙂


Składniki:

  • 4 kromki chleba
  • 2 jajka
  • sól
  • ketchup
  • olej do smażenia

Krok 1

Jajka rozbijamy, lekko solimy i je roztrzepujemy widelcem.

Krok 2

Rozgrzewamy mocno patelnie, chleb maczamy dokładnie w jajku i smażymy z dwóch stron do zrumienienia.

Krok 3

Jemy z ketchupem! 🙂

*Ja dodatkowo posypałam chleb parmezanem. Można sobie zrobić także podobne „kanapki” z serem. Po przypieczeniu z obu stron nakładamy na kromki cienkie plasterki sera i przykrywamy patelnie, aby ser lekko się rozpuścił.


chleb_w_jajku_przepis_2
chleb_w_jajku_przepis

  
    

Może ci się spodobać

0 komentarzy

Leave a Reply

Optionally add an image (JPEG only)

Top