Makarony/ Obiady

Makaron z puree z dyni i masłem truflowym

Nigdy nie wpadłabym na połączenie dyni z masłem truflowym… a okazało się, że jest duetem idealnym. Inspiracje na ten makaron podrzucił mi właściciel sklepu Smaki Południa, o którym niejednokrotnie Wam już wspominałam – to właśnie u niego znajdziecie prawdziwe włoskie produkty (osobiście je sprowadza!). Niejednokrotnie nabywałam od niego świeże trufle, sycylijskie pomarańcze, wodę S.Pellegrino czy słodkości prosto z Włoch 🙂


Makaron z puree z dyni i masłem truflowym zwieńczył moją sobotę – kolacja była przepyszna 🙂


Zobacz też:

Świeże trufle – najdroższe grzyby świata. Co z nich zrobić?

Makaron z czarnymi truflami w sosie śmietanowo-serowym

Przepis na makaron z puree z dyni i masłem truflowym

Drukuj przepis
Porcji: 3-4 Czas gotowania: 15 minut

Składniki

  • - 300 g puree z dyni (z odrobiną cebulki)
  • - 2 łyżki oliwy z oliwek
  • - 2 łyżki masła truflowego
  • - makaron
  • - parmezan do podania
  • - sól i pieprz do smaku

Przepis

1

Puree podgrzewamy na patelni, dodajemy do niego oliwę z oliwek oraz masło truflowe. Doprawiamy solą i pieprzem.

2

Mieszamy z ugotowanym makaronem i posypujemy parmezanem. Podajemy udekorowane ziołami.

Może ci się spodobać

0 komentarzy

Leave a Reply

Optionally add an image (JPEG only)

Top