Nigdy nie wpadłabym na połączenie dyni z masłem truflowym… a okazało się, że jest duetem idealnym. Inspiracje na ten makaron podrzucił mi właściciel sklepu Smaki Południa, o którym niejednokrotnie Wam już wspominałam – to właśnie u niego znajdziecie prawdziwe włoskie produkty (osobiście je sprowadza!). Niejednokrotnie nabywałam od niego świeże trufle, sycylijskie pomarańcze, wodę S.Pellegrino czy słodkości prosto z Włoch 🙂
Makaron z puree z dyni i masłem truflowym zwieńczył moją sobotę – kolacja była przepyszna 🙂
Zobacz też:
Świeże trufle – najdroższe grzyby świata. Co z nich zrobić?
Makaron z czarnymi truflami w sosie śmietanowo-serowym
Przepis na makaron z puree z dyni i masłem truflowym
Drukuj przepisSkładniki
- - 300 g puree z dyni (z odrobiną cebulki)
- - 2 łyżki oliwy z oliwek
- - 2 łyżki masła truflowego
- - makaron
- - parmezan do podania
- - sól i pieprz do smaku
Przepis
1
Puree podgrzewamy na patelni, dodajemy do niego oliwę z oliwek oraz masło truflowe. Doprawiamy solą i pieprzem.
2
Mieszamy z ugotowanym makaronem i posypujemy parmezanem. Podajemy udekorowane ziołami.
0 komentarzy