Desery/ Owoce

Kisiel brzoskwiniowy

Kisiel brzoskwiniowy na pewno umili Wam jesienne dni 🙂 Specjalnie dla Hellozdrowie.pl przygotowałam zdrową recepturę tego słodkiego deseru. Do kisielu nie używałam białego cukru lecz ksylitolu czyli cukru z brzozy, który jest zdrowszy (między innymi nie powoduje próchnicy, jest przyjazny dla diabetyków). Kisiel był zdecydowanie jednym z moich ulubionych deserów w dzieciństwie! 🙂 Pamiętam, jak w niedzielne popołudnia po obiedzie zasiadałam przed telewizorem i z kisielem w dłoni oglądałam Szansę na sukces 🙂 Aż łezka się w oku kręci.


Pamiętajcie, że jesienią brzoskwinie są najsmaczniejsze – słodkie i soczyste! Warto wykorzystać je na tak pyszny deser.


Zapraszam serdecznie na Hellozdrowie.pl po przepis na:

Kisiel brzoskwiniowy z ksylitolem – klik!



Zobaczcie też:

Galaretka z cydru

Owocowy deser z nasionami chia

Owoce zapiekane pod koglem-moglem z płatkami jęczmiennymi

Może ci się spodobać

0 komentarzy

Leave a Reply

Optionally add an image (JPEG only)

Top