Sałatka z komosą ryżową (inaczej quinoa) i serem feta to mój pomysł na lekki oraz sycący posiłek do pracy. To przepis, który przygotujecie w około 15 minut – w zasadzie oprócz ugotowania komosy ryżowej, musicie pokroić tylko ser oraz warzywa. Jeżeli skorzystacie z przepisu, dajcie znać w komentarzu czy smakowało! 🙂
Zobacz też:
Sałatka z quinoa, batatami i granatem
Sałatka makaronowa z serem feta i granatem
Przepis na sałatkę z quinoa
Drukuj przepisSkładniki
- pół szklanki quinoa
- 150 g sera typu feta
- mały zielony ogórek
- mała papryka
- mała czerwona cebula
- garść natki pietruszki
- łyżka soku z cytryny
- łyżka oliwy z oliwek
- pieprz do smaku
Przepis
1
Quinoa gotujemy zgodnie z opisem na opakowaniu i studzimy.
2
Ser, ogórka, paprykę i czerwoną cebulę kroimy w kostkę. Pietruszkę siekamy.
3
Sok z cytryny i oliwę mieszamy. Łączymy wszystkie składniki. Doprawiamy pieprzem do smaku.
0 komentarzy