Obiady/ Przystawki

Pieczone szparagi | Obiad w 20 minut

Wystarczy 20 minut i efektowny, smaczny obiad mamy gotowy 馃檪聽Polecam pieczone, zielone szparagi, a jako dodatek – jajko sadzone. O tym, dlaczego warto je艣膰 szparagi,聽wyja艣niam we wpisie:聽3 powody, dla kt贸rych warto je艣膰 szparagi.


Sk艂adniki:

  • zielone szparagi
  • oliwa z oliwek
  • s贸l gruboziarnista
  • jajko
  • pieprz do smaku

Krok 1

Szparagi myjemy i odrywamy zdrewnia艂e ko艅ce. Wk艂adamy do naczynia 偶aroodpornego i polewamy oliw膮 z oliwek, mieszamy, posypujemy sol膮 gruboziarnist膮.

Krok 2

Naczynie ze szparagami wk艂adamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni. Pieczemy oko艂o 15 minut do zrumienienia.

Krok 3

Zaraz przed ko艅cem pieczenia szparag贸w, dobrze rozgrzewamy patelnie i wbijamy na ni膮 jajko, sma偶ymy do momentu,聽a偶 bia艂ko si臋 zetnie. Podajemy razem ze szparagami.


pieczone_szparagi_3 pieczone_szparagi

 

Mo偶e ci si臋 spodoba膰

0 komentarzy

Leave a Reply

Optionally add an image (JPEG only)

Top