Wystarczy 20 minut i efektowny, smaczny obiad mamy gotowy 馃檪聽Polecam pieczone, zielone szparagi, a jako dodatek – jajko sadzone. O tym, dlaczego warto je艣膰 szparagi,聽wyja艣niam we wpisie:聽3 powody, dla kt贸rych warto je艣膰 szparagi.
Sk艂adniki:
- zielone szparagi
- oliwa z oliwek
- s贸l gruboziarnista
- jajko
- pieprz do smaku
Krok 1
Szparagi myjemy i odrywamy zdrewnia艂e ko艅ce. Wk艂adamy do naczynia 偶aroodpornego i polewamy oliw膮 z oliwek, mieszamy, posypujemy sol膮 gruboziarnist膮.
Krok 2
Naczynie ze szparagami wk艂adamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni. Pieczemy oko艂o 15 minut do zrumienienia.
Krok 3
Zaraz przed ko艅cem pieczenia szparag贸w, dobrze rozgrzewamy patelnie i wbijamy na ni膮 jajko, sma偶ymy do momentu,聽a偶 bia艂ko si臋 zetnie. Podajemy razem ze szparagami.
0 komentarzy