Tym razem makaron z kurkami w śmietanowym sosie. Pyszne. Idealne dla wielbicieli grzybów.
Składniki (2 osoby):
– 500g kurek
– 300 ml śmietanki 30%
– mała cebulka
– 3 łyżki oliwy truflowej
– 2 żółtka
– 2 łyżki twardego sera
– sól i pieprz
– makaron
Kurki oczyszczamy, po czym te większe kroimy na mniejsze kawałki. Na patelni, na oliwie truflowej podsmażamy posiekaną cebulę i gdy się zeszkli, dodajemy grzyby. Smażymy na dużym ogniu i czekamy, aż odparuje woda. Kiedy patelnia będzie już „sucha”, zmniejszamy ogień i dodajemy śmietankę. Trzymamy na ogniu do zagotowania, zdejmujemy patelni i na samym końcu dodajemy żółtka, mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem. Łączymy z makaronem i nakładamy na talerze. Można posypać serem 😉
Smacznego!
3 komentarze
Dominika K
12/05/2014 at 17:46smakowicie wygląda!!!;)
Ola
05/10/2013 at 07:08tak lubię:)
Kamciss
04/10/2013 at 20:57Makaron + grzyby, czyli danie dla mnie 😀