Warsztaty fotograficzne przyniosły poniższe efekty. Przyjemne dla oka, ale także dla podniebienia. Zawsze uważałam, że spontaniczne przepisy wychodzą mi najlepiej. Szczególnie smakowało mi połączenie karmelu z rozmarynem – zaczynam coraz więcej „wyciągać” z ziół 🙂
Składniki (4 porcje):
– 2 brzoskwinie
– serek śmietankowy Almette
– łyżka miodu
– 2 łyżeczki cynamonu
– kilka gałązek rozmarynu
– pół szklanki cukru brązowego
– pół szklanki śmietanki 30%
– garść posiekanych orzechów włoskich
Na samym początku przygotowujemy nadzienie – serek mieszamy z cynamonem i miodem. Następnie brzoskwinie dzielimy na połówki i wydrążamy środek łyżeczką. Wkładamy je do piekarnika na 15 minut, w temperaturę 200 stopni, aby się zapiekły.
W tym czasie przygotowujemy karmel. Do rozgrzanego rondelka wsypujemy cukier, chwilę prażymy, po czym dodajemy śmietankę. Zostawiamy do zagotowania i dodajemy orzechy oraz „igiełki” rozmarynu.
Gdy brzoskwinie będą gotowe, nadziewamy je masą, polewamy karmelem i serwujemy jeszcze ciepłe! 🙂
Niebo w gębie!
Relacja z warsztatów już na dniach! 😉
9 komentarzy
Gość:)
04/10/2013 at 09:44Zbyt wiele to jedzenia nie ma ale… wyglądają rewelacyjnie:)
Kasia Nowakowska
04/10/2013 at 19:29Oczywiście było więcej, ale uwierz, że taka jedna też potrafi być sycąca! 🙂 Zachęcam do spróbowania.
Kamciss
02/10/2013 at 14:46Były przepyszne 🙂
Kasia Nowakowska
04/10/2013 at 19:28Dziękuję! 🙂
Wiewióra
30/09/2013 at 06:21zdjęcia przepiękne!!! i te brzoskwinie… mniam!
Daria R
29/09/2013 at 21:27Mmmm…. wygląda bardzo apetycznie 🙂 Zjadłabym chętnie!
Pozdrawiam 🙂
lifeisyourcreation88.blogspot.com
kuchenny bałagan
29/09/2013 at 20:03Śliczne zdjęcia Kasiu i deser z ogromną chęcią bym pochłonęła! 🙂
Kasia Nowakowska
04/10/2013 at 19:30Też jestem zadowolona ze zdjęć. Ahh, gdybym zawsze miała tyle czasu na pstrykanie 😉