Makarony/ Mięsa

Makaron w sosie pomidorowym z mozarella

Dziś pasta. Makaron mogę jeść niemalże codziennie;)
Składniki:
– 250g mięsa mielonego (ja użyłam wieprzowego)
– pół kartonika przecieru pomidorowego
– łyżeczka słodkiej papryki
– łyżeczka majeranku
– łyżeczka bazylii (lub świeże liście)
– sól i pierz do smaku
– ząbek czosnku
– mała cebula
– kilka plasterków mozzarelli
– 250g makaronu (rodzaj według uznania)
Czosnek i cebulę podsmażamy (ja preferuję oliwę z oliwek), dodajemy mięsko. Jak się podsmaży dodajemy pomidory, przyprawy. Zakrywamy, aby się poddusiło. Po chwili do sosu dodajemy mozzarellę pokrojoną w kostkę. Podduszamy. Mieszamy z makaronem.
Smacznego! 🙂
  
    

Może ci się spodobać

Top