Miałam ochotę na coś na słodko. Inspirację na ciasto francuskie podkradłam z http://peggykombinera.blogspot.com/2011/06/truskawkowe-odeczki.html. Jednak mój deser nie przypominał łódeczek lecz gofry 😉
Krem z mascarpone:
– 125 g serka mascarpone
– 150 ml śmietanki 30%
– pół łyżeczki cukru waniliowego
– cukier puder według uznania
– kilka pokrojonych drobno truskawek
Ciasto francuskie pokroiłam na osiem części i zawinęłam ich brzegi. Włożyłam do piekarnika nagrzanego 220 stopni i piekłam 10 minut. Na jeszcze ciepłe nałożyłam krem i udekorowałam truskawką 😉
ladiva
24/06/2011 at 11:02Droga Bazylio,
Właśnie odkryliśmy Twój blog, który bardzo nam się spodobał. Chcielibyśmy zaproponować Ci możliwość publikacji wpisów z Twojego blogu na naszym portalu dla kobiet toteż prosimy o kontakt e-mailowy, żebyśmy mogli przesłać Ci szczegóły naszej oferty.
Z góry dziękuję,
Justyna,
Redakcja Ladiva.pl
jdomieniecka@kankan-group.com
http://www.ladiva.pl/
Kaś
23/06/2011 at 21:33jak ja lubię ciasto francuskie za to, że szybko można z niego wyczarować małe, słodkie cudeńka
Szana
23/06/2011 at 15:12pewnie troche kaloryczne? aj ta moja glupia dieta.. 😀 wyglada bajecznie 🙂
Agna
21/06/2011 at 15:43najprostsze potrawy są zawsze najsmaczniejsze:)
shy
21/06/2011 at 15:31przydałby mi się dziś takie deserek – na pewno wyśmienicie poprawia humor 🙂
asieja
21/06/2011 at 07:24mascarpone i truskawki.. nie ma nic pyszniejszego.
Papaya
21/06/2011 at 05:41W moim przypadku wygląda to tak, że niby mam ich dość i zbiera mi się na wymioty, ale za 5 minut i tak znów je jem xdd I jak to się dzieje ? Magia.. xdd
Ola
20/06/2011 at 21:44pysznie wygląda 🙂
Kamila
20/06/2011 at 19:52Nie ważne jak wygląda, ważne jak smakuje!!!
Papaya
20/06/2011 at 18:50Podpisuję się pod komentarzem Goh xdd ^^
goh.
20/06/2011 at 17:59mmm… pyszna rozpusta:DDD
nat.
20/06/2011 at 17:52pychota! I faktycznie – wyglada przepieknie:)
Bardzo lubie polaczenie serka marcarpone z truskawkami…. :))
basiaP
20/06/2011 at 17:15ależ to ładnie wygląda!