Tym razem dzielę się z Wami bardzo szybką i lekką sałatką z gotowanymi krewetkami oraz awokado. Możecie ją jeść polaną oliwą z oliwek (posypaną solą oraz pieprzem), bądź też sosem balsamico. W obu wersjach smakuje nieco inaczej, dlatego polecam wypróbować obydwie 🙂
Przepis na sałatkę z awokado
Drukuj przepisSkładniki
- połowa zielonego awokado
- kilka krewetek - najlepiej już obranych
- połowa pomidora
- kilka listków sałaty
- oliwa z oliwek bądź sos balsamiczny
- sól oraz pieprz
Przepis
1
W garnku zagotowujemy wodę. Kiedy zacznie wrzeć wkładamy do niej krewetki i gotujemy około 3 minut. Odcedzamy.
2
Na talerzu rozkładamy umytą sałatę. Awokado obieramy i kroimy na plasterki. Kładziemy na sałacie.
3
Dodajemy do całości pomidora pokrojonego w plastry oraz ugotowane krewetki. Solimy i pieprzymy oraz polewamy oliwą z oliwek/sosem balsamicznym.
0 komentarzy