Kanapki z awokado są moją propozycją pysznego oraz zdrowego śniadania. Dodając do awokado swoje ulubione składniki stworzymy oryginalne kompozycje kanapkowe.
Chciałabym Was zachęcić do odczarowania smutnych kanapek z szynką i serem, otworzenia się na nowe produkty i eksperymentowania oraz poszukiwania swoich ulubionych smaków. Z pozoru smaki, które są zupełnie inne, doskonale się ze sobą uzupełniają. Do awokado warto zawsze dać coś ostrzejszego, aby wydobyć jego smak.
Wszyscy kochają pyszne kanapki, więc na pewno te przepisy przypadną Wam do gustu! 🙂
Wiosną kanapki na pewno wrócą do łask i będę Wam to udowadniać w kolejnych wpisach 🙂
Czy wiecie, że dodając do kanapek Ramę Classic uzupełniacie dietę o kwasy tłuszczowe OMEGA 3 i 6, które są niezbędne w diecie każdego człowieka? Ludzki organizm nie potrafi ich sam wytworzyć. Rama Classic powstaje ze specjalnie dobranej mieszanki wyselekcjonowanych olejów roślinnych najwyższej jakości, w tym z oleju rzepakowego.
3 przepisy na kanapki z awokado
Drukuj przepisSkładniki
- 1 kanapka: pieczywo, Rama Classic, szpinak, awokado, ser pleśniowy, oliwa z oliwek, sól i pieprz
- 2 kanapka: pieczywo, Rama Classic, awokado, płatki migdałowe, owoce granatu, sos balsamiczny, sól i pieprz
- 3 kanapka: pieczywo, Rama Classic, awokado, jajko na twardo, pomidory, sól i pieprz
Przepis
1 kanapka: pieczywo smarujemy Ramą Classic, szpinak myjemy i kładziemy na kanapkę, awokado obieramy, kroimy na plasterki i kładziemy na kanapkę, wierzch posypujemy serem pleśniowym, polewamy oliwą, doprawiamy solą i pieprzem do smaku
2 kanapka: pieczywo smarujemy Ramą Classic, awokado obieramy, kroimy na plasterki i kładziemy na kanapkę, posypujemy płatkami migdałowymi i owocami granatu, polewamy sosem balsamicznym i doprawiamy solą i pieprzem
3 kanapka: pieczywo smarujemy Ramą Classic, awokado obieramy i kroimy na plasterki i to samo robimy z jajkiem, pomidora myjemy i kroimy w plastry, po kolei na kanapkę kładziemy składniki, doprawiamy solą i pieprzem
2 komentarze
Ania
28/03/2017 at 09:18Warto jest wybierać awokado miękkie, pod którym ugina się skórka. Ale bez czarnych plam. Dzięki temu bedziemy mieli pewność, że awokado będzie gotowe do zjedzenia oraz smaczne.
Moje pierwsze spotkanie z tym owocem nie należało do zbyt udanych. Niestety ale kupilam bardzo twarde awokado, ktore nie bylo dobre w smaku. I trochę się zraziłam.
Obecnie jedna nie wyobrażam sobie swojej kuchni bez tego owocu.
Kasia Nowakowska
30/03/2017 at 09:59Mi za pierwszym razem awokado nie posmakowało, ale z czasem… go pokochałam 🙂 Rzeczywiście, grunt to wybrać dobre i dojrzałe owoce. Pozdrawiam@