Mięsa/ Obiady

Fasolka szparagowa z wieprzowiną

Lubię przepisy z głowy, kiedy po jednym przygotowaniu wiem, że będę robić danie częściej. Jeszcze bardziej lubię, kiedy nie trzeba się trzymać schematu, a można dodawać ilość składników według uznania 🙂
W tym daniu bazą nie jest makaron czy ryż, a fasolka – pycha!
Składniki:
– ugotowana fasolka szparagowa
– polędwiczka wieprzowa
– papryka
– coś zielonego (u mnie rukola dla ozdoby)
– cebula
– czosnek
– sos czosnkowy chilli (można zastąpić chili i czosnkiem)
– sos sojowy
Mocno rozgrzewamy głęboką patelnię lub woka. Podsmażamy grubo posiekany czosnek i cebulę pokrojoną w pióra. Po zeszkleniu dodajemy pokrojoną w cieniutkie plastry wołowinę i słupki papryki. Na samym końcu doprawiamy sosami oraz dodajemy fasolkę (pokrojoną w mniejsze kawałki). Smażymy całe danie około 5-10 minut. Ozdabiamy zielonym 🙂
Smacznego!
  
    

Może ci się spodobać

3 komentarze

  • Reply
    Lovelykate
    21/06/2013 at 09:40

    Bardzo lubię takie dania 🙂 Wygląda pysznie.

  • Reply
    Ola
    21/06/2013 at 09:01

    danie, które zjadłabym z prawdziwą przyjemnością, bardzo w moim stylu:)
    Blog o życiu & podróżach
    Blog o gotowaniu

  • Reply
    bartoldzik
    21/06/2013 at 04:31

    Bardzo smacznie, aż chce się pędzić do woka i robić taką potrawę nawet na śniadanie 😉
    Czy Ty naprawdę dajesz radę powtarzać potrawy, bo ja chociaż mam na to ochotę to atakuje mnie taka ilość nowych inspiracji, że czasu mi na to brakuje 🙂

  • Leave a Reply

    Optionally add an image (JPEG only)

    Top