Witajcie, sobotę spędziłam na warsztatach sałatkowych organizowanych przez markę Oleofarm. To producent olejów smakowych, tłoczonych na zimno, soków ze 100% owoców, a także suplementów diety. Być może już kilka razy widzieliście u mnie ich markę, współpraca zaczęła się już nieco wcześniej.
Oczywiście warsztaty zaczęły się od przedstawienia produktów, a także ich spróbowania 🙂
W międzyczasie szef kuchni Restauracji Rozmaryn, w której spotkanie miało miejsce, udzielał cennych sałatkowych rad, po czym pomagał w doborze odpowiednich składników do sałatek.
Ja przygotowałam, aż trzy propozycje – dla każdego coś dobrego.
Szparagi zawijane w szynce parmeńskiej z sosem musztardowo-miodowym, posypane parmezanem.
Pomarańcz, brzoskwinia, winogrona, rukola – wszystko to podane w cykorii i polane sosem balsamicznym.
Truskawki z serem kozim podane na mieszance rukoli i roszponki, posypane orzechami włoskimi z dodatkiem oleju z orzechów włoskich.Która jest najbliższa Waszym kubkom smakowym? 😉
Po przygotowaniu sałatek zasiadłyśmy do stołu na wspólne biesiadowanie i pogaduchy. Szczerze, to objadłam się tyle zieleniny, że nie mogłam się podnieść 🙂
Dziękuję za mile spędzony dzień!
4 komentarze
Joanna
26/06/2013 at 14:10I ja dziękuję za mile spędzony dzień. Fajnie było się poznać 🙂
Pozdrawiam serdecznie 🙂
Dzikowiec
26/06/2013 at 08:43Jak dla mnie – wszystkie były przepyszne 🙂 Cieszę się, że udało nam się poznać osobiście! Bardzo było miło 🙂
Pozdrawiam!
Droczilka
26/06/2013 at 07:20Kasiu, moją faworytką jest sałatka ze szparagami w szynce parmeńskiej. Była REWELACYJNA!!!
Ja również te warsztaty wspominam bardzo, bardzo miło…
Pozdrawiam ciepło:-)
Kasia Nowakowska
26/06/2013 at 07:37Dziękuję za miłe słowa 😉 Szparagi lubię w każdej postaci. Zazwyczaj z szynką parmeńską podaje je na ciepło, jednak ta wersja także była smaczna 🙂