Koktajle coraz częściej przyrządzam na śniadania i kolacje – dzięki temu mój jadłospis nabiera barw i… witamin! 🙂 Dziś w roli głównej koktajl jabłkowo-marchewkowy. Dla niektórych ta wersja może być zbyt wytrawna poprzez goryczkę zielonej herbaty. Jeżeli tak jest, polecam dodać łyżeczkę miodu.
Zobacz też: Koktajl szpinakowo-bananowy
Przepis na koktajl jabłkowo-marchewkowy
Drukuj przepisSkładniki
- 2 jabłka
- 2 średnie marchewki
- około 0,5 l wystudzonej zielonej herbaty
Przepis
1
Marchewkę obieramy i kroimy w plasterki oraz wkładamy do naczynia blendera.
2
Z jabłka pozbywamy się gniazd nasiennych i kroimy w kostkę (nie obieramy - skórka ma dużo witamin), dokładamy do marchewki.
3
Całość zalewamy herbatą i blendujemy.
2 komentarze
Wisia
10/07/2019 at 11:53Cudny koktajl! I można zmieniać smak naciągnięciem herbaty (jestem z Podlasia, tutaj się tak mówi) albo rodzajem jabłek. A nadal wszystko jest zdrowe.
I LOVE LIVE
22/02/2017 at 20:29Pysznie i zdrowo 🙂