Śniadania

Jajeczna Mistrzowska Kanapka

Jak byłam mała, kanapki z jajkami i majonezem gościły bardzo często na moim stole, jedne z najprostszych, ale jak udanych połączeń. W przepisie, który stworzyłam w ramach akcji na Mistrzowską Kanapkę, chciałam przechwycić ten smak, jednak dodałam także coś od siebie, a majonez… zrobiłam sama! 🙂

Sekretem tej kanapki są dobre jakościowo składniki. Jaja oczywiście muszą być z „kurnika”, masło, z dużą zawartością tłuszczu mlecznego, a chleb… świeży, chrupiący, pełnoziarnisty, aby ziarno było wyczuwalne i „chrupiące”.

DSC_0149a
 

Składniki

– chleb pełnoziarnisty

– masło

– sałata

– gorgonzola

– Kiełbasa Krakowska Sucha Maestro

– jaja ugotowane na twardo

domowy majonez

– sól i pieprz do smaku

DSC_0121a

Jak wiecie, w ramach akcji przygotowałam także dla Was konkurs. Do wygrania bogate zestawy produktów z linii Maestro od Henryka Kani! Nie czekajcie i dodajcie swoje zgłoszenie! Przyznam, że moja paczka ledwo się zmieściła w lodówce 🙂

DSC_0086a
DSC_0103a

  
    

Może ci się spodobać

0 komentarzy

Leave a Reply

Optionally add an image (JPEG only)

Top