Jak byłam mała, kanapki z jajkami i majonezem gościły bardzo często na moim stole, jedne z najprostszych, ale jak udanych połączeń. W przepisie, który stworzyłam w ramach akcji na Mistrzowską Kanapkę, chciałam przechwycić ten smak, jednak dodałam także coś od siebie, a majonez… zrobiłam sama! 🙂
Sekretem tej kanapki są dobre jakościowo składniki. Jaja oczywiście muszą być z „kurnika”, masło, z dużą zawartością tłuszczu mlecznego, a chleb… świeży, chrupiący, pełnoziarnisty, aby ziarno było wyczuwalne i „chrupiące”.
Składniki
– chleb pełnoziarnisty
– masło
– sałata
– gorgonzola
– Kiełbasa Krakowska Sucha Maestro
– jaja ugotowane na twardo
– sól i pieprz do smaku
Jak wiecie, w ramach akcji przygotowałam także dla Was konkurs. Do wygrania bogate zestawy produktów z linii Maestro od Henryka Kani! Nie czekajcie i dodajcie swoje zgłoszenie! Przyznam, że moja paczka ledwo się zmieściła w lodówce 🙂
0 komentarzy