Desery/ Owoce/ Sałatki

Sycylijskie pomarańcze – sałatka

Kiedy zobaczyłam te piękne pomarańcze miałam ochotę je wszystkie od razu zjeść! 🙂 Idealne – słodkie, soczyste – miód na podniebienie.

 

Składniki
  • 2 pomarańcze sycylijskie
  • 2 plastry kopru włoskiego
  • kilka czarnych oliwek
  • oliwa z oliwek
  • listki mięty

Pomarańcze obieramy ze tak, aby nie było na nich pozostałości białej skórki, żeby owoce nie miały goryczy. Następnie kroimy je w około 0,5 cm plastry i układamy na talerzu. Następnie obieramy z wierzchniej warstwy koper włoski i tak samo jak pomarańcze kroimy w plasterki – układamy pomiędzy owocami; oliwki kroimy na plastry i układamy na owocach. Całość ozdabiamy miętą i polewamy oliwą.
Smacznego! 🙂
Owoce dostałam w Smakach Południa 😉 Także śmiało możecie o nie pytać.
  
    

Może ci się spodobać

1 komentarz

Leave a Reply

Optionally add an image (JPEG only)

Top