Kiedy zobaczyłam te piękne pomarańcze miałam ochotę je wszystkie od razu zjeść! 🙂 Idealne – słodkie, soczyste – miód na podniebienie.
Składniki
- 2 pomarańcze sycylijskie
- 2 plastry kopru włoskiego
- kilka czarnych oliwek
- oliwa z oliwek
- listki mięty
Pomarańcze obieramy ze tak, aby nie było na nich pozostałości białej skórki, żeby owoce nie miały goryczy. Następnie kroimy je w około 0,5 cm plastry i układamy na talerzu. Następnie obieramy z wierzchniej warstwy koper włoski i tak samo jak pomarańcze kroimy w plasterki – układamy pomiędzy owocami; oliwki kroimy na plastry i układamy na owocach. Całość ozdabiamy miętą i polewamy oliwą.
Smacznego! 🙂
Owoce dostałam w Smakach Południa 😉 Także śmiało możecie o nie pytać.
1 komentarz