Śniadania

Placuszki śniadaniowe z konfiturą bananową

Konfiturę bananowo-rumową dostałam z Madagaskaru. Aromatyczna i bardzo słodka. Placuszki śniadaniowe pasują do niej doskonale. Chętnie spróbowałabym zrobić ją sama. Dla ciekawskich: w środku jest banan, wanilia, rum i cytryna 🙂 Może poniesie Was fantazja?
Składniki:
– ok. 2 szklanki mąki
– ok. 1 szklanka mleka
– pół szklanki cukru
– jajko
– łyżka oleju
– szczypta suchych droży
– olej do smażenia
– konfitura
Z podanych składników wyrabiamy ciasto, tak aby miało gęstość śmietany. Jeżeli macie czas, zostawiacie na chwilkę do wyrośnięcia. Smażymy na rozgrzanym oleju, odsączamy na ręczniku papierowym i jemy ciepłe z dżemem.
Smacznego!
  
    

Może ci się spodobać

3 komentarze

  • Reply
    Paula
    08/12/2013 at 17:07

    O rany…

  • Reply
    magia-jedzenia
    14/10/2013 at 19:41

    Mmm pyszności 🙂

  • Reply
    Anna Bartosik
    28/09/2013 at 07:21

    Uuu już przepisik ląduje w moim schowku 🙂

  • Leave a Reply

    Optionally add an image (JPEG only)

    Top