Konfiturę bananowo-rumową dostałam z Madagaskaru. Aromatyczna i bardzo słodka. Placuszki śniadaniowe pasują do niej doskonale. Chętnie spróbowałabym zrobić ją sama. Dla ciekawskich: w środku jest banan, wanilia, rum i cytryna 🙂 Może poniesie Was fantazja?
Składniki:
– ok. 2 szklanki mąki
– ok. 1 szklanka mleka
– pół szklanki cukru
– jajko
– łyżka oleju
– szczypta suchych droży
– olej do smażenia
– konfitura
Z podanych składników wyrabiamy ciasto, tak aby miało gęstość śmietany. Jeżeli macie czas, zostawiacie na chwilkę do wyrośnięcia. Smażymy na rozgrzanym oleju, odsączamy na ręczniku papierowym i jemy ciepłe z dżemem.
Smacznego!
3 komentarze
Paula
08/12/2013 at 17:07O rany…
magia-jedzenia
14/10/2013 at 19:41Mmm pyszności 🙂
Anna Bartosik
28/09/2013 at 07:21Uuu już przepisik ląduje w moim schowku 🙂