Makaron z sardynkami to moja propozycja ekspresowego obiadu. Podałam go ze świeżymi pomidorami oraz bazylią.
Składniki (2 porcje)
– puszka sardynek w oliwie
– 2 ząbki czosnku
– kilka pomidorków koktajlowych
– łyżka oliwy z oliwek
– bazylia do ozdoby
– sól i pieprz
– makaron
Posiekany grubo czosnek podsmażamy na oliwie, po czym dodajemy sardynki i smażymy kilka minut- dodatkowo je rozdrabniając drewnianą łyżką. Dodajemy pokrojone w ćwiartki pomidorków, pieprzymy, solimy i mieszamy ze świeżo ugotowanym makaronem.
Już! 🙂
5 komentarzy
Anna P
13/12/2013 at 06:57wyglada super:) juz przepis wydrukowany i pełna gotowość do przyrządzenia 🙂
Mary
06/09/2013 at 07:36Musi być przepyszny! Wygląda niesamowicie kusząco! Pozdrawiam:)
Klaudia To Ja
05/09/2013 at 15:54Smacznie wygląda 🙂 Napewno wypróbuje ten przepis :p
http://zdrowe–odzywianie.blogspot.com/
dariozka91
03/09/2013 at 23:09prosto i na temat, to lubię!
Justyna Bąk
03/09/2013 at 21:04ciekawy pomysł:)