Śniadania

Bekon z jajkiem sadzonym i fasolką

(ten przepis nie został jeszcze oceniony)
Bekon z jajkiem sadzonym to idealne śniadanie na kaca, po długiej, nocnej imprezie 🙂 Spróbujecie?
Składniki:
– jajko
– garść fasolki szparagowej
– kilka plasterków bekonu parzonego
– łyżka startego żółtego sera
– odrobina masła
– sól, pieprz
Wcześniej ugotowaną fasolkę, podsmażamy na maśle, po czym posypujemy ją startym serem.
Bekon podsmażamy na suchej patelni, do momentu, aż się ładnie zrumieni.
Jajko smażymy na tej samej patelni co boczek.
Solimy, pieprzymy i zajadamy się… ze smakiem!
Miłego dnia! 🙂
  
    

Może ci się spodobać

2 komentarze

  • Reply
    Justyna Bąk
    29/07/2013 at 16:38

    bardzo lubię jajka z bekonem, pycha:)

  • Reply
    galantyna.pl
    29/07/2013 at 12:43

    Ja na pewno sobie nie odmówię…to moje wymarzone śniadanie:)

  • Leave a Reply

    Optionally add an image (JPEG only)

    Top