Bekon z jajkiem sadzonym to idealne śniadanie na kaca, po długiej, nocnej imprezie 🙂 Spróbujecie?
Składniki:
– jajko
– garść fasolki szparagowej
– kilka plasterków bekonu parzonego
– łyżka startego żółtego sera
– odrobina masła
– sól, pieprz
Wcześniej ugotowaną fasolkę, podsmażamy na maśle, po czym posypujemy ją startym serem.
Bekon podsmażamy na suchej patelni, do momentu, aż się ładnie zrumieni.
Jajko smażymy na tej samej patelni co boczek.
Solimy, pieprzymy i zajadamy się… ze smakiem!
Miłego dnia! 🙂
2 komentarze
Justyna Bąk
29/07/2013 at 16:38bardzo lubię jajka z bekonem, pycha:)
galantyna.pl
29/07/2013 at 12:43Ja na pewno sobie nie odmówię…to moje wymarzone śniadanie:)