Makarony/ Obiady

Tagliatelle z kurczakiem i nutą bazylii

Długo te oleje u mnie nie postoją! Oczywiście musiałam już napocząć przesyłkę od Kujawskiego. Po pierwszym teście oleju z bazylią i czosnkiem jestem zachwycona i najedzona… strasznie 😉

 

Składniki (2 osoby):
– 300-400 g piersi z kurczaka
– 50 g twardego sera (parmezan, cheddar)
– 2 łyżki masła
– kilka łyżek oleju bazyliowo-czosnkowego; możemy zastąpić olejem rzepakowym, posiekaną bazylią i czosnkiem)
– kiełki brokuła
– makaron
Pierś kurczaka kroimy w kostkę i podsmażamy na dobrze rozgrzanej patelni na oleju bazyliowo-czosnkowym. Na drugiej patelni rozpuszczamy 2 łyżki masła, dodajemy 2 łyżki oleju oraz wrzucamy na nią wcześniej podsmażonego kurczaka. Kiedy już ugotujemy makaron, wrzucamy go na patelnie, posypujemy serem i mieszamy. Wykładamy na talerze dekorując kiełkami brokuła.
 
Lubicie czytać mój blog? 
Jeżeli tak, zapraszam do głosowania na Blog Roku 2012. 
Za dobre serducha serdecznie dziękuję 🙂
 
 
  
    

Może ci się spodobać

2 komentarze

  • Reply
    jantar92
    03/10/2013 at 09:42

    Moja ulubiona potrawa, prosta a zarazem smaczna. Pozdrawiam:) http://napiecyku.wordpress.com/

  • Reply
    Dota|oneginetatopa
    26/01/2013 at 19:27

    fajny makaron:))

  • Leave a Reply

    Optionally add an image (JPEG only)

    Top