Boże Narodzenie/ Obiady

Łosoś w orzechach włoskich

Inspiracje z broszurek sklepowych, niekiedy są strzałem w dziesiątkę. Przekonacie się przygotowując w poniższy sposób łososia. Zdrowo, szybko i smacznie!
Składniki:
– 300g świeżego łososia
– 80g masła
– łyżeczka miodu
– łyżeczka musztardy
– garść koperku
– garść orzechów włoskich
– 2 łyżki bułki tartej
Łososia kroimy w porcje według swoich upodobań. Następnie mieszamy masło, miód, musztardę i smarujemy powstałą masą wierzch ryby. Orzechy, koperek drobno siekamy i mieszamy z bułką tartą – posypujemy  łososia. Wkładamy rybę do wysmarowanego masłem naczynia żaroodpornego (dodałam trochę więcej masła do rozpuszczenia, jak widać na pierwszym zdjęciu). Wkładamy do piekarnika nagrzanego na 170 stopni  i pieczemy 25 minut. Podajemy z dowolnym dodatkiem, posypane orzechami i koperkiem.
Smacznego!
 

Może ci się spodobać

6 komentarzy

  • Reply
    SiJo
    07/09/2018 at 22:16

    Łosoś wyszedł przepyszny! Serdecznie polecam!

     
    • Reply
      Kasia Nowakowska
      10/09/2018 at 21:15

      Dziękuję 🙂

       
  • Reply
    Anonymous
    18/01/2013 at 12:59

    Super przepis, już kilka razy robiłam i wszystkim smakował!!!!

     
  • Reply
    Bazylia
    29/12/2012 at 10:42

    Hej 😉 I próbowałaś?

     
  • Reply
    Maggie
    19/12/2012 at 08:49

    Doskonale sie zapowiada! Cos mi sie zdaje, ze juz wiem, jaka rybka pojawi sie na moim wigilijnym stole…

     
  • Reply
    Wiewióra
    18/12/2012 at 21:55

    jakże pyszny musiał być ten łosoś!!! super smaki 🙂

     
  • Leave a Reply

    Optionally add an image (JPEG only)

    Top