Inspiracje z broszurek sklepowych, niekiedy są strzałem w dziesiątkę. Przekonacie się przygotowując w poniższy sposób łososia. Zdrowo, szybko i smacznie!
Składniki:
– 300g świeżego łososia
– 80g masła
– łyżeczka miodu
– łyżeczka musztardy
– garść koperku
– garść orzechów włoskich
– 2 łyżki bułki tartej
Łososia kroimy w porcje według swoich upodobań. Następnie mieszamy masło, miód, musztardę i smarujemy powstałą masą wierzch ryby. Orzechy, koperek drobno siekamy i mieszamy z bułką tartą – posypujemy łososia. Wkładamy rybę do wysmarowanego masłem naczynia żaroodpornego (dodałam trochę więcej masła do rozpuszczenia, jak widać na pierwszym zdjęciu). Wkładamy do piekarnika nagrzanego na 170 stopni i pieczemy 25 minut. Podajemy z dowolnym dodatkiem, posypane orzechami i koperkiem.
Smacznego!
6 komentarzy
SiJo
07/09/2018 at 22:16Łosoś wyszedł przepyszny! Serdecznie polecam!
Kasia Nowakowska
10/09/2018 at 21:15Dziękuję 🙂
Anonymous
18/01/2013 at 12:59Super przepis, już kilka razy robiłam i wszystkim smakował!!!!
Bazylia
29/12/2012 at 10:42Hej 😉 I próbowałaś?
Maggie
19/12/2012 at 08:49Doskonale sie zapowiada! Cos mi sie zdaje, ze juz wiem, jaka rybka pojawi sie na moim wigilijnym stole…
Wiewióra
18/12/2012 at 21:55jakże pyszny musiał być ten łosoś!!! super smaki 🙂