Makarony/ Obiady

Makaron z łososiem i szpinakiem

Dziś, na szybko: łososiowo-szpinakowo-makaronowo. To co lubię!
Składniki:
– 200g łososia wędzonego na zimno
– pół paczki szpinaku
– śmietanka łaciata 18%
– mała cebula
– łyżka soku z cytryny
– ząbek czosnku
– szczypta gałki muszkatołowej
– szczypta pieprzu ziołowego
– szczypta pieprzu czarnego
– łyżka oleju
– łyżka masła
– makaron

 

Na dobrze rozgrzanej patelni, na maśle podsmażamy czosnek, dodajemy szpinak, gałkę i sok z cytryny. Trzymamy na ogniu około 5 minut. Na drugiej patelni podsmażamy cebulę pokrojoną w kostkę i łososia pokrojonego w małe kawałki. Po kilku minutach dodajemy szpinak i śmietankę. Gotujemy na małym ogniu przez 10 minut. Podajemy razem z makaronem.
Smacznego! 🙂
 

Może ci się spodobać

8 komentarzy

  • Reply
    Anonymous
    05/03/2013 at 16:04

    właśnie jem i jest pysznie! 🙂

     
  • Reply
    Kulinarna Mania
    22/09/2012 at 13:40

    Pasta z łososiem – zdecydowanie nie ma nic wspanialszego! Uwielbiam do takiej mieszanki dodać koperek, ale i szpinak musi być ciekawym rozwiązaniem 🙂
    Zapraszam!

     
  • Reply
    Dorotas30
    19/09/2012 at 19:18

    uwielbiam takie połączenie składników, pychota:)

     
  • Reply
    lekki brzusio
    15/09/2012 at 22:17

    farfale to chyba mój ulubiony makaron, zwłaszcza z dodatkiem szpinaku.

     
  • Reply
    Ola
    13/09/2012 at 08:43

    taki makaron bardzo lubię!

     
  • Reply
    Wiewióra
    13/09/2012 at 04:02

    pyszności!!! szpinak, czosnek i łosoś, SUPER!!!

     
  • Reply
    Ola
    12/09/2012 at 20:52

    dawno nie jadłam szpinaku… a w wersji z łososiem… ach! mam ochotę

     
  • Reply
    Dota
    12/09/2012 at 20:50

    lubię:) tym bardziej ze teraz wcinam makarony bo “ładuję” przed maratonem:))

     
  • Leave a Reply

    Optionally add an image (JPEG only)

    Top