Dziś, na szybko: łososiowo-szpinakowo-makaronowo. To co lubię!
Składniki:
– 200g łososia wędzonego na zimno
– pół paczki szpinaku
– śmietanka łaciata 18%
– mała cebula
– łyżka soku z cytryny
– ząbek czosnku
– szczypta gałki muszkatołowej
– szczypta pieprzu ziołowego
– szczypta pieprzu czarnego
– łyżka oleju
– łyżka masła
– makaron
Na dobrze rozgrzanej patelni, na maśle podsmażamy czosnek, dodajemy szpinak, gałkę i sok z cytryny. Trzymamy na ogniu około 5 minut. Na drugiej patelni podsmażamy cebulę pokrojoną w kostkę i łososia pokrojonego w małe kawałki. Po kilku minutach dodajemy szpinak i śmietankę. Gotujemy na małym ogniu przez 10 minut. Podajemy razem z makaronem.
Smacznego! 🙂
8 komentarzy
Anonymous
05/03/2013 at 16:04właśnie jem i jest pysznie! 🙂
Kulinarna Mania
22/09/2012 at 13:40Pasta z łososiem – zdecydowanie nie ma nic wspanialszego! Uwielbiam do takiej mieszanki dodać koperek, ale i szpinak musi być ciekawym rozwiązaniem 🙂
Zapraszam!
Dorotas30
19/09/2012 at 19:18uwielbiam takie połączenie składników, pychota:)
lekki brzusio
15/09/2012 at 22:17farfale to chyba mój ulubiony makaron, zwłaszcza z dodatkiem szpinaku.
Ola
13/09/2012 at 08:43taki makaron bardzo lubię!
Wiewióra
13/09/2012 at 04:02pyszności!!! szpinak, czosnek i łosoś, SUPER!!!
Ola
12/09/2012 at 20:52dawno nie jadłam szpinaku… a w wersji z łososiem… ach! mam ochotę
Dota
12/09/2012 at 20:50lubię:) tym bardziej ze teraz wcinam makarony bo „ładuję” przed maratonem:))