Przystawki

Grillowany camembert z grzankami czosnkowymi i pomidorkami koktajlowymi

Pierwszy raz przyrządzałam grillowanego camemberta. Niebo w gębie 🙂
Składniki (2 porcje):
– 2 serki camembert
– kilkanaście pomidorków koktajlowych
– bułka z białego pieczywa
– zioła prowansalskie
– masło czosnkowe (własnej roboty)
– oliwa z oliwek
– sól

 

Serki posypujemy ziołami prowansalskimi, skrapiamy oliwą z oliwek i wkładamy bezpośrednio na rozgrzany grillowy ruszt. W tym samym czasie wkładamy także pomidorki przyprawione tak samo oliwą i ziołami.
Po 5 minutach serki przekładamy na drugą stronę oraz na ruszt kładziemy kromeczki białego pieczywa posmarowane masłem czosnkowym. Za kolejne 5-10 minut wszystko zdejmujemy z grilla i zajadamy się ze smakiem.

 

Dlaczego na camembercie nie widać, że był on grillowany bezpośrednio na ruszcie? Grill był oszukany = funkcja grilla w piekarniku 🙂
Kocham takie smaki! 🙂
  
    

Może ci się spodobać

17 komentarzy

  • Reply
    Ervisha
    05/07/2012 at 15:20

    JA polecam z żurawną 😀

    http://www.magicznykociolek.blox.pl

  • Reply
    Karol
    12/06/2012 at 17:58

    http://www.tvn.pl/showbiz/kultowy-show-kulinarny-na-antenie-tvn-zglos-sie,47571,934.html

    Serdecznie zapraszamy na casting do nowego programu tvn MasterChef !

  • Reply
    Pola
    11/06/2012 at 19:14

    Kto by pomyślał, że grillowany camembert może być taki pyszny. Do tego zioła, i love aceite i pomidorki koktajlowe po prostu rewelacja!

  • Reply
    Pauli
    11/06/2012 at 11:23

    Bazylio odpowiedziałam na pytania u siebie
    (:

  • Reply
    Ola
    11/06/2012 at 08:12

    nigdy nie jadłam grilowanego, ciekawe jak smakuje:)

    życie & podróże
    gotowanie

  • Reply
    Panna Malwinna
    11/06/2012 at 05:35

    Pyszności!

  • Reply
    shinju
    10/06/2012 at 21:26

    Camembert na ciepło jest przepyszny 🙂

  • Reply
    Bazylia
    10/06/2012 at 18:27

    Agna, też to znam 😉 Grillowany jest bardziej fit 😀 hahha

  • Reply
    katie
    10/06/2012 at 18:27

    Wygląda cudownie, musiał się rozpływać w ustach 🙂

  • Reply
    Agna
    10/06/2012 at 18:07

    Ja camemberta zawsze panieruję w mące, jajku i bułce tartej. Potem smażę na zwykłej patelni. Czas chyba spróbować grillowanego 🙂

  • Reply
    Nemi
    10/06/2012 at 15:12

    Pycha, muszę koniecznie go przygotować;)

  • Reply
    czekolaadowaaa
    10/06/2012 at 14:51

    wygląda przepysznie : )

  • Reply
    olesia
    10/06/2012 at 14:06

    mniammmmmmmmmmmmmmmmmmmm 🙂

  • Reply
    vinka
    10/06/2012 at 13:00

    uwielbiam camemberta z grilla! rok temu, kolega przyjechał z Czech na Erasmusa i zgrillował właśnie camemberta 🙂 cudnie pachniał i jeszcze lepiej smakował!

  • Reply
    mojetworyprzetwory
    10/06/2012 at 12:50

    Wygląda wspaniale! Pyszności!

  • Reply
    Agabi
    10/06/2012 at 12:39

    pysznie, zdjęcia rewelacyjne:)

  • Leave a Reply

    Optionally add an image (JPEG only)

    Top