Pierwszy raz przyrządzałam grillowanego camemberta. Niebo w gębie 🙂
Składniki (2 porcje):
– 2 serki camembert
– kilkanaście pomidorków koktajlowych
– bułka z białego pieczywa
– zioła prowansalskie
– masło czosnkowe (własnej roboty)
– oliwa z oliwek
– sól
Serki posypujemy ziołami prowansalskimi, skrapiamy oliwą z oliwek i wkładamy bezpośrednio na rozgrzany grillowy ruszt. W tym samym czasie wkładamy także pomidorki przyprawione tak samo oliwą i ziołami.
Po 5 minutach serki przekładamy na drugą stronę oraz na ruszt kładziemy kromeczki białego pieczywa posmarowane masłem czosnkowym. Za kolejne 5-10 minut wszystko zdejmujemy z grilla i zajadamy się ze smakiem.
Dlaczego na camembercie nie widać, że był on grillowany bezpośrednio na ruszcie? Grill był oszukany = funkcja grilla w piekarniku 🙂
Kocham takie smaki! 🙂
17 komentarzy
Ervisha
05/07/2012 at 15:20JA polecam z żurawną 😀
http://www.magicznykociolek.blox.pl
Bazylia
09/07/2012 at 18:51Idealne połączenie 🙂
Karol
12/06/2012 at 17:58http://www.tvn.pl/showbiz/kultowy-show-kulinarny-na-antenie-tvn-zglos-sie,47571,934.html
Serdecznie zapraszamy na casting do nowego programu tvn MasterChef !
Pola
11/06/2012 at 19:14Kto by pomyślał, że grillowany camembert może być taki pyszny. Do tego zioła, i love aceite i pomidorki koktajlowe po prostu rewelacja!
Pauli
11/06/2012 at 11:23Bazylio odpowiedziałam na pytania u siebie
(:
Ola
11/06/2012 at 08:12nigdy nie jadłam grilowanego, ciekawe jak smakuje:)
życie & podróże
gotowanie
Panna Malwinna
11/06/2012 at 05:35Pyszności!
shinju
10/06/2012 at 21:26Camembert na ciepło jest przepyszny 🙂
Bazylia
10/06/2012 at 18:27Agna, też to znam 😉 Grillowany jest bardziej fit 😀 hahha
katie
10/06/2012 at 18:27Wygląda cudownie, musiał się rozpływać w ustach 🙂
Agna
10/06/2012 at 18:07Ja camemberta zawsze panieruję w mące, jajku i bułce tartej. Potem smażę na zwykłej patelni. Czas chyba spróbować grillowanego 🙂
Nemi
10/06/2012 at 15:12Pycha, muszę koniecznie go przygotować;)
czekolaadowaaa
10/06/2012 at 14:51wygląda przepysznie : )
olesia
10/06/2012 at 14:06mniammmmmmmmmmmmmmmmmmmm 🙂
vinka
10/06/2012 at 13:00uwielbiam camemberta z grilla! rok temu, kolega przyjechał z Czech na Erasmusa i zgrillował właśnie camemberta 🙂 cudnie pachniał i jeszcze lepiej smakował!
mojetworyprzetwory
10/06/2012 at 12:50Wygląda wspaniale! Pyszności!
Agabi
10/06/2012 at 12:39pysznie, zdjęcia rewelacyjne:)