Obiady/ Wypieki

Pizza z rukolą, szynką szwarcwaldzką i parmezanem

Dzień pizzy musiałam uwieńczyć tym przysmakiem.
Oto efekty! 🙂
Składniki:
– ciasto – mój przepis
– szynka szwarcwaldzka
– rukola
– starty parmezan
– starty ser gouda
– mozzarella pokrojona w plastry
Sos:
– łyżka koncentratu pomidorowego
– łyżka oliwy z oliwek
– 2 ząbki czosnku
Przygotować ciasto i posmarować sosem. Ułożyć żółty ser i mozzarellę. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 200 stopni (termoobieg) i piec koło 10 minut, aż ser się zrumieni. Po wyjęciu, na gorące ciasto położyć rukolę, szynkę i całość oprószyć parmezanem.
Moja ulubiona wersja! Polecam 🙂
  
    

Może ci się spodobać

13 komentarzy

  • Reply
    katie
    05/04/2012 at 11:19

    Supergenialne zestawienie 😉

  • Reply
    Monika
    22/03/2012 at 22:49

    Wszystkie składniki bardzo lubię! Niedawno z moimi dziewczynami robiłyśmy domową pizzę, ale następnym razem koniecznie wrzucam szynkę i parmezan!

  • Reply
    Ivka
    22/02/2012 at 08:39

    Bardzo lubię pizzę w takiej wersji!

  • Reply
    Dorotas30
    11/02/2012 at 17:35

    gdyby takie pizze były w pizzeriach to zamawiałabym je codzienne,Wspaniała pizza!!!

  • Reply
    Lovelykate
    11/02/2012 at 14:44

    Wygląda nieziemsko. A te kolory 🙂 Pychota.

  • Reply
    Bazylia
    11/02/2012 at 10:10

    @ Czarodziejka w kuchni, koniecznie musisz spróbować :)!

  • Reply
    CZARODZIEJKA W KUCHNI
    10/02/2012 at 22:37

    wyglada zachecajaco….z rukola pizzy jeszcze nie jadlam!!!

  • Reply
    Shyfull
    10/02/2012 at 10:35

    wygląda bosko i dużo zdrowiej niż tradycyjna pizza :]

  • Reply
    Gosia
    10/02/2012 at 08:47

    Choć nie przepadam za pizzą w takiej wersji niezmiernie kusi 🙂

  • Reply
    Maggie
    10/02/2012 at 07:59

    Dodatki bardzo w moim guscie, no i to cudownie cieniutkie ciasto…

  • Reply
    kikimora
    10/02/2012 at 07:19

    Ale cieniutka, musi być przepyszna! 🙂

  • Reply
    Agata
    09/02/2012 at 22:53

    mi tez zdecydowanie pasują dodatki 🙂

  • Reply
    Dusia
    09/02/2012 at 22:21

    O z chęcią bym zjadła z takimi dodatkami.

  • Leave a Reply

    Optionally add an image (JPEG only)

    Top