Dzień pizzy musiałam uwieńczyć tym przysmakiem.
Oto efekty! 🙂
Składniki:
– ciasto – mój przepis
– szynka szwarcwaldzka
– rukola
– starty parmezan
– starty ser gouda
– mozzarella pokrojona w plastry
Sos:
– łyżka koncentratu pomidorowego
– łyżka oliwy z oliwek
– 2 ząbki czosnku
Przygotować ciasto i posmarować sosem. Ułożyć żółty ser i mozzarellę. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 200 stopni (termoobieg) i piec koło 10 minut, aż ser się zrumieni. Po wyjęciu, na gorące ciasto położyć rukolę, szynkę i całość oprószyć parmezanem.
Moja ulubiona wersja! Polecam 🙂
13 komentarzy
katie
05/04/2012 at 11:19Supergenialne zestawienie 😉
Monika
22/03/2012 at 22:49Wszystkie składniki bardzo lubię! Niedawno z moimi dziewczynami robiłyśmy domową pizzę, ale następnym razem koniecznie wrzucam szynkę i parmezan!
Ivka
22/02/2012 at 08:39Bardzo lubię pizzę w takiej wersji!
Dorotas30
11/02/2012 at 17:35gdyby takie pizze były w pizzeriach to zamawiałabym je codzienne,Wspaniała pizza!!!
Lovelykate
11/02/2012 at 14:44Wygląda nieziemsko. A te kolory 🙂 Pychota.
Bazylia
11/02/2012 at 10:10@ Czarodziejka w kuchni, koniecznie musisz spróbować :)!
CZARODZIEJKA W KUCHNI
10/02/2012 at 22:37wyglada zachecajaco….z rukola pizzy jeszcze nie jadlam!!!
Shyfull
10/02/2012 at 10:35wygląda bosko i dużo zdrowiej niż tradycyjna pizza :]
Gosia
10/02/2012 at 08:47Choć nie przepadam za pizzą w takiej wersji niezmiernie kusi 🙂
Maggie
10/02/2012 at 07:59Dodatki bardzo w moim guscie, no i to cudownie cieniutkie ciasto…
kikimora
10/02/2012 at 07:19Ale cieniutka, musi być przepyszna! 🙂
Agata
09/02/2012 at 22:53mi tez zdecydowanie pasują dodatki 🙂
Dusia
09/02/2012 at 22:21O z chęcią bym zjadła z takimi dodatkami.