Do głowy wpadł mi pomysł na placuszki. Cukinia, jabłko i szpinak. Wyszło przepysznie.
Składniki
– jedna mała cukinia
– zielone jabłko
– garść szpinaku
– jajko
– mąka
– sól
Cukinie ścieramy na tarce. Posypujemy solą. Czekamy 10 minut. Wyciskamy wodę ze startej cukinii. Następnie ścieramy jabłko. Dodajemy posiekany szpinak, jedno jajko i mąkę (na oko, aby mieszanka miała kleistą konsystencje). Solimy do smaku.
Smażymy na mocno rozgrzanej patelni. Jemy z pomidorkami posypanymi szpinakiem.
Polubiłam te lekkie dania. Mmmm… Smacznego! 🙂
Jeżeli podobają Ci się moje przepisy, zapraszam do polubienia mojego bloga na facebooku! 🙂 http://www.facebook.com/pages/Kuchnia-Bazylii/155491991179707
Aurora
13/05/2011 at 21:09Świetny przepis, uwielbiam jabłka! 🙂
Bazylia
10/05/2011 at 18:59Zielone jabłko jest idealne 😉 Słodko-kwaśne.
jadalnepijalne
09/05/2011 at 21:28Robiłem ostatnio z samej cukinii. Do szpinaku jestem przekonany, ale nie za słodko z jabłkiem?
Ola
09/05/2011 at 16:58uwielbiam ja cukinię niezmiernie! a z jabłkiem i szpinakiem to musi być bombowe połączenie! 🙂
basiaP
08/05/2011 at 20:49ale śweitnie, jak coś tak dobrego wpadnie do głowy:) fajny, naprawdę fajny przepis:)
goh.
08/05/2011 at 19:43cukiniowe placuszki są super, ale z jabłkiem jeszcze nie jadłam:)
Grace
08/05/2011 at 19:20Z jabłkiem to ciekawy pomysł. Pozdrawiam
Agna
08/05/2011 at 19:19nie wpadłabym na to!!
zazwyczaj robię placuszki wyłącznie z cukinii.
Twoje placuszki wyglądają ślicznie:)
nat.
08/05/2011 at 19:09Hmm ciekawe połączenie:)
Robiłam ostatnio podobne placuszki z cukinii ale z dodatkiem ziemniaka… az jabłuszkiem i szpinakiem muszą być naprawdę świetne!
pozdrawiam ciepło!!