Chciałam zrobić szybką kolację. Wahałam się między quesadillą, a sałatką brokułową. Wygrała ta pierwsza. Choć następnym razem obiecuję upiec sama tortillę 🙂
Składniki:
– 2 tortille
– pomidory pokrojone w plastry
– kiełbasa pokrojona w plastry
– ser żółty pokrojony w plastry
– kilka kaparów
– łyżeczka sosu słodkiego chili
Proporcje dodatków według uznania.
Na suchej patelni podgrzewamy tortillę posmarowaną sosem chili. Następnie kładziemy ser i kolejne składniki. Kiedy ser się rozpuści nakładamy drugi placek i przewracamy quesadillę na drugą stronę. Podgrzewamy jeszcze kilka minut. Zdejmujemy z patelni i kroimy w trójkąty.
Gotowe!
blogg
13/03/2014 at 12:19dzieeeeki uwielbiam meksykanska kuchnie 😛 dodalam kielbaski od kani, tej ebz E, super smakowalo!
twiins
19/06/2012 at 17:03Rewelacja! Dzięki za pomysł 🙂
shy
10/11/2011 at 13:21uwielbiam takie smaki – wspaniałe zawsze jest to, co proste :]
klliisiaa
09/11/2011 at 18:41wygląda kusząco 😉 jeszcze nie jadłam tortilli w takiej wersji.
tu-tusia
09/11/2011 at 18:35Mniam 🙂
http://polkazprzyprawami.blox.pl
Maggie
09/11/2011 at 08:28Quesadille lubie w kazdej wersji 🙂
shinju
08/11/2011 at 21:06Uwielbiam quesadillas 🙂 Przyrządzam je na mnóstwo sposobów 🙂
Niteczka12
08/11/2011 at 20:33Pomylałam, że może Panią zainteresuje konkurs dla blogerów – http://www.dniherbaty.pl zakładka herbata z dodatkami. Po przejrzeniu bloga myślę, że śmiało może Pani próbować swoich sił 😛