Wielu mówi, że obecnie nie ma już prawdziwej śmietany. To nie prawda, większość z nich po prostu nie spróbowała 18% śmietany wiejskiej. Śmietana wiejska jest bowiem wytwarzana od lat w ten sam sposób, ze świeżego, wysokiej jakości mleka, według receptur stosowanych jeszcze przez nasze prababcie.
Zobacz też:
Twarogowe racuchy na kefirze
Twarożek ze szczypiorkiem
Zdrowie z natury
Do produkcji śmietany 18% wiejskiej stosuje się głównie 2 składniki: mleko pochodzące od krów wypasanych na ekologicznych pastwiskach. Żywe, naturalne kultury bakterii kwaszących, dzięki którym śmietana charakteryzuje się wyśmienitym smakiem. Bakterie te wspomagają również przebieg procesu trawienia w naszym organizmie.
Stosowanie i skład śmietany 18%
Śmietana 18% wiejska bazuje głównie w oparciu o świeże mleko i kultury zdrowych bakterii fermentacji mlekowej, dzięki którym produkt uzyskuje delikatny, aksamitny i lekko kwaskowy smak oraz gęstą konsystencję. Brak jakiejkolwiek chemii, sztucznych zagęszczaczy i aromatów podkreśla naturalny smak mleka oraz sprawia, że śmietana jest zaliczana do produktów zdrowych, pochodzących z ekologicznych upraw.
Produkt najlepiej nadaje się do potraw na zimno – sałatek, chłodników czy dressingów. Jednolity biało-mleczny kolor idealnie podkreśla zieleń sałaty i czerwień pomidorów w sałatce, a białe wyspy śmietany w chłodniku przyciągają uwagę oraz zachwycają smakiem i aromatem. Gęsta struktura śmietany 18% sprawdzi się także doskonale w celach dekoracyjnych. Śmietanę można również dodawać do gorących potraw.
Jakość i tradycja
Najlepszej jakości naturalne składniki i produkcję według sprawdzonych starych, tradycyjnych receptur docenili nie tylko klienci, ale i eksperci, nadając śmietanie 18% wiejskiej znak „Jakość Tradycja”. Certyfikat jest przyznawany nielicznym produktom spełniającym rygorystyczne wymogi produkcji i smaku, ze szczególnym uwzględnieniem najwyższej jakości i unikalności.
0 komentarzy