Połączenie lekko kwaskowatej pomarańczy ze słodkim bananem i gruszką daje fajnie zrównoważony smak, a dodatek wody gazowanej dodaje koktajlowi przyjemnych bąbelków. Spróbujcie i doczytacie wpis do końca, przygotowałam dla Was konkurs 🙂
Składniki
– pomarańcza
– banan
– gruszka
– pół szklanki wody gazowanej Perrier
Owoce umyć. Pomarańcze dokładnie obrać, pozbawić ją wszystkich białych, gorzkich części. Pokroić na kawałki. Gruszkę obrać, pokroić i to samo zrobić z bananem. Owoce włożyć do miksera/kielicha blendera, zalać wodą i miksować przez kilka minut. Jeżeli chcecie, aby koktajl był aksamitnie gładki, możecie go przetrzeć przez sito.
Konkurs!
Przygotujcie swoją wersję koktajlu czy drinka z wodą gazowaną Perrier! 🙂
Tym razem w konkursie będę brała pod uwagę nie tylko przepis, ale również zdjęcie. Nie chciałabym się spotkać ze zdjęciami ściągniętymi z internetu – liczę na Waszą kreatywność. Konkurs potrwa od 04.10.2015 do 11.10.2015. Wyniki ogłoszę w ciągu 7 dni od zakończenia konkursu. Zgłoszenia zostawiajcie w komentarzach.
Nagrody
1. 12 butelek wody Perrier 1L PET + 24 butelki wody Perrier 500ml PET + 6 szklanek Perrier
2. 12 butelek wody Perrier 1L PET + 12 butelek Perrier 500ml PET + 6 szklanek Perrier
3. 6 butelek wody Perrier 1L PET + 12 butelek wody Perrier 500ml PET

28 komentarzy
martus2833
21/10/2015 at 21:02Dziękuję bardzo! Gratuluję pozostałym zwycięzcom 🙂
Truskawa
18/10/2015 at 12:30Drink z mrożonych truskawek.
-garść truskawek
-wodę perrier
-kostki lodu
-cytryne
-cukier
Truskawki, kostki lodu, miksujemy w blenderem e. A następnie przelewamy do szklanek dolewamy wodę i dajemy sok z cytryny i cukier. Smacznego. 💜
Przemysław Kalisz
11/10/2015 at 23:58Różano – malinowy zawrót głowy 🙂
– 2 szklanki ciepłej wody
– mała miseczka świeżych płatków róż
– litr wody Perrier
– miseczka malin
– kilka plastrów cytryny
Miseczkę z płatkami róż zalewam 2 szklankami ciepłej wody i odstawiam pod przykryciem na noc. Cedzę wodę różaną, dodaję do niej wodę Perrier. Garść malin blenduję. Do szklanki dodaję na dnie troszkę musu malinowego, zalewam przygotowaną wodą, dodaję kilka malin i plasterek cytryny.
Na zdrowie! 🙂
Marta Jot
11/10/2015 at 21:17Moje dwie propozycje 😉
1. Cierpko-słodki drink na orzeźwienie, w skład którego wchodzi:
-woda Perrier
-sok z limonki
-sok z winogron
-sok z granatu
2. „Słodki ulepek”, w skład którego wchodzi:
-woda Perrier
-sok z winogron
– miód
– lód
Dla każdego cosć dobrrrrrego 😉
Kami
16/06/2016 at 14:49Druga propozycja wyglada świetnie 😀 ten banan przypomina mi delfina z piłką 😀
Kasia Nowakowska
16/06/2016 at 15:24Chyba o to chodziło? 🙂
Milena
11/10/2015 at 20:37Mój drink bezalkoholowy
Butelka wody gazowanej Perrier 500 ml
10 g malin
2-3 łyżki cukru lub miodu
Trzy plastry cytryny
Kilka listków mięty lub melisy
Kilka kostek lodu
1. Do dzbanka lub szklanki wlewam 500 ml wody gazowanej Perrier.
2.Dodaję 2-3 łyżki miodu lub cukru,mieszam.
3.Wrzucam maliny,plastry cytryny.
4.Mieszam
5. Dorzucam kilka kostek lodu i na koniec dodaje kilka listków mięty lub melisy.
6. Podaje schłodzony drink bezalkoholowy
Daniel
11/10/2015 at 20:24Mój koktajlo-drink bo chyb tylko tak można go
nazwać robiony jest w trzech etapach a składniki do jego przygotowania są
następujące:
– 2 średnie jabłka (odmiany która zawiera dużo pektyny)
– butelka 500 ml wody Perrier
– rum
– cytryna
Krok 1. – Obieramy jabłka i wycinamy gniazdo, potem
kroimy jabłko na 4-12 części każde
Wyciskamy także sok z cytryny.
Krok 2. – Wstawiamy do zamrażalnika butelkę wody
Perrier oraz w hartowanym szklanym naczyniu pokrojone jabłka i w oddzielnym naczyniu
sok z cytryny.
Krok 3. – Po 10-12 godzinach wyciągamy wodę, jabłka
jak i sok z zamrażalnika i teraz bierzemy jabłka i po około 20 minutach po wyciągnięciu
za pomocą blendera(opcjonalnie miksera) miksujemy jabłka do uzyskania roztartej
masy.
Teraz bierzemy jakieś naczynie i wlewamy 2/3
szklanki wody Perrie dodajemy mniej więcej ¼ szklanki roztartej masy jabłkowej
oraz łyżeczkę do herbaty soku z cytryny oraz tyle samo rumu i wszystko miksujemy
dzięki temu że pektyna ma zdolność do tworzenia w kwaśnym środowisku żeli
uzyskujemy pyszny koktajl jabłkowy o konsystencji syropu a dzięki temu że woda Perrie w butelce jak i jabłkach(które też zawierają wodę w większości) zostały
zamrożone i odmrożone dzięki czemu ich molekuły zmieniły swoją strukturę, co
skutkuje tym że woda nabiera właściwości soku.
Karol Jarosz
11/10/2015 at 19:19Moja propozycja to orzeźwiający koktajl Truskawkowo- Bananowy,
na jedną porcję potrzebujemy:
ok. 250 gram świeżych/mrożonych truskawek,
sok z połowy limonki,
jednego banana
oraz 50-80 ml wody Perrier (w zależności, jaką chcemy uzyskać konsystencję),
cukier puder (opcjonalnie, do smaku).
Wszystkie składniki należy zblendować, w wysokiej szklance (typu HighBall) umieścić kostki lodu, przelać koktajl, udekorować plasterkiem limonki, truskawką, bananem, miętą.
Ilona
11/10/2015 at 18:11Moja propozycja to Lawendowo – Kokosowy Drink z Wodą Perrier:
Składniki na 1 porcję:
30 ml syropu lawendowego
30 ml likieru kokosowego
10 ml wódki czystej
90 ml Wody Perrier
plasterki cytryny
kostki lodu z listkami mięty
Wszystkie składniki wlej do shakera i wymieszaj. Przelej do szklanki. Dodaj kostki lodu i plasterki cytryny. Gotowe!
Justyna Smołowik
11/10/2015 at 15:58Koktajl z owocami lata
Składniki:
30 dag truskawek
30 dag arbuza
20 dag jagód
300 ml wody gazowanej Perrier
400 g jogurtu naturalnego(duży kubek)
4 łyżeczki miodu
1 łyżeczka cukru waniliowego
Przygotowanie:
Truskawki opłukać i obrać z szypułek.Arbuza oczyścić z pestek i pokroić w
dużą kostkę.Jagody oczyścić,opłukać i osuszyć.Do wysokiego pojemnika
przełożyć truskawki, arbuza i jagody.Dodać jogurt naturalny,miód i
cukier waniliowy.Zmiksować na gładką masę blenderem.Gotowy koktajl
przelać do szklanek,do każdej szklanki dolać po 100 ml wody gazowanej,udekorować jagodami i gotowe.Podane składniki
wystarczą na 3 szklanki pysznego koktajlu.
Emil Kietzman
11/10/2015 at 13:25Przepis na gazowaną arbuzadę (2 porcje):
-1 duża szklanka wody gazowanej Perrier
-ćwierć małego arbuza
-1/3 obranego, świeżego ogórka
-cienki plasterek imbiru
-2 łyżki soku z limonki
-kilka listków świeżej mięty
Zmiksować miąższ z arbuza (bez pestek), ogórka, imbir. Dodać sok z limonki i wodę gazowaną, wymieszać. Udekorować miętą i plasterkiem limonki – gotowe! 🙂
emilkietzman@interia.pl
Emil Kietzman
11/10/2015 at 13:22Przepis na gazowaną arbuzadę (2 porcje):
-1 duża szklanka wody gazowanej Perrier
-ćwierć małego arbuza
-1/3 obranego, świeżego ogórka
-cienki plasterek imbiru
-2 łyżki soku z cytryny
-kilka listków świeżej mięty
Zmiksować miąższ z arbuza (bez pestek), ogórka, imbir. Dodać sok z cytryny i wodę gazowaną, wymieszać. Udekorować miętą – gotowe! 🙂
emilkietzman@interia.pl
martus2833
08/10/2015 at 21:37Zielone smoothie
– garść szpinaku,
– pałka selera naciowego,
– 1 jabłko,
– 1/4 świeżego ananasa,
– 1 kiwi,
– 1/2 litra wody gazowanej Perrier.
Całość zmiksować i podawać schłodzone.
martus2833
08/10/2015 at 21:28Koktajl z mango i awokado
– 2 dojrzałe mango,
– 1 awokado,
– 1 jabłko,
– sok z limonki,
– 1/2 litra wody gazowanej Perrier,
Owoce umyć, obrać i zblendować. Wymieszać z wodą i…gotowe!
A_R_E_K_88
08/10/2015 at 09:32Koktajl owsiankowo-gruszkowy
250 ml wody gazowanej Perrier
ok 60 g płatków owsianych górskich
100 ml mleko 2%
100 ml soku pomarańczowego
1 duża łyżeczka masła orzechowego
1 duża łyżeczka miodu
1 średnia gruszka
Gruszkę dokładnie umyć ,wyciąć pestki i pokroić na mniejsze kawałki.
Wszystkie składniki wrzucić do miksera lub blendera i zmiksować na gładką masę. Szybko, prosto, smacznie a do tego wszystko na bazie pełnowartościowych produktów 🙂
Agnieszka
08/10/2015 at 00:01W takie chłodne jesienne wieczory idealnie do pracy
zagrzewa mnie koktajl pomarańczowo- imbirowy. A oto jego składniki: 1 pomarańcza,
ok. 2 cm. startego imbiru (świeżego!), szklanka wody gazowanej Perrier. Obraną i
poćwiartowaną pomarańczę, wraz z imbirem miksujemy w blenderze, a następnie
dolewamy wodę Perrier. Jako dodatek może również posłużyć cynamon.
Małgorzata Wróblewska
07/10/2015 at 22:03Koktajl z borówek amerykańskich z kardamonem –
1 obrany banan
75g borówek + kilka do dekoracji
200g jogurtu naturalnego
50ml wody mineralnej
2 szczypty kardamonu
Wszystko blendujemy na gładki koktajl, ozdabiamy borówką 🙂 Proste i pyyyszne 🙂
Małgorzata Wróblewska
07/10/2015 at 22:00śniadaniowy koktajl –
1 dojrzałe mango
1 banan
2 miękkie kiwi
100ml wody gazowanej
1 łyżka płatków gryczanych
1 łyżka płatków owsianych
1 łyżka płatków orkiszowych ( lub 3 łyżki ulubionego musli)
borówki do dekoracji
Wszystko blendujemy na gładki koktajl i ozdabiamy borówkami 🙂
Grzegorz Witek
07/10/2015 at 21:21Sok z antonówki (świeżo wyciskany), sok z cytryny oraz Perrier. Orzeźwiająca klasyka.
Beata
07/10/2015 at 20:44Kolorowy drink:
woda Perrier
wódka
syrop blue curacao
sok pomarańczowy
kostki lodu-przyrządzone z wody Perrier
Proporcje i sposób podania wg uznania:)
Bartek Skrzypek
07/10/2015 at 20:02Dla mnie hitem z Wodą Perrier będzie szprycer. Klasyka sama w sobie. Kojarzy mi się z długimi letnimi popołudniami.
nitramsch
07/10/2015 at 19:57Mój pomysł na koktajl to połączenie świeżo wytłoczonych soków z jabłka, gruszki i kawałka upieczonej dyni. Do tego odrobina cynamonu oraz Królowa czyli Woda Perrier. Idealne jesienią, a do tego proste i szybkie. Zachęcam.
Neorka
07/10/2015 at 17:21A ja uwielbiam koktajl arbuzowy. Miąższ z arbuza blenduję dodając liście świeżej mięty.
Na koniec dolewam wodę gazowaną Perrier i podaję z lodem. Na imprezę ze znajomymi można dodać trochę likieru truskawkowego lub wódki.
Martyna998
07/10/2015 at 13:55A ja prezentuję mój ulubiony, dodający mnóstwo energii a przede wszystkim orzeźwiający koktajl. Ulubione owoce ( ja wybieram zazwyczaj jabłka, kiwi, pomarańcze i brzoskwinie) obieram, blenduję a następnie dodaję wodę gazowaną Perrier oraz dwie kostki lodu. Na wierzch kładę natę pietruszki, która przełamuje smak. 😉 Polecam.
Agnieszka Pomianek
07/10/2015 at 12:44A jeden szybki mój ulubiony to szklanka wody gazowanej Perrier, parę mrożonych truskawek i listki mięty 😉 i dwa plasterki cytryny. Smacznego
Agnieszka Pomianek
07/10/2015 at 12:41Przepis na dwie porcje.
1. Dwie garści szpinaku
2. Banan
2. Pół grejpfruta
3.szczypta imbiru
3. Pół szklanki wody gazowanej Perrier
Wszystko blendujemy na gładka masę
Fit Kobiecość
07/10/2015 at 11:46Owocowy koktajl gazowany (2 porcje)
1 jabłko
1 banan
1 pomarańcza
1 marchewka
1/2 mango
szklanka wody gazowanej Perrier
Wszystkie owoce obieramy i kroimy na drobne kawałki. Wrzucamy do blendera i dodajemy wodę Perrier. Miksujemy aż do uzyskania konsystencji gęstego koktajlu.
Pyszności!„