Zaproszenie na warsztaty dotarło niespodziewanie, a jeszcze większą niespodzianką była gwiazda wieczoru czyli Pascal Brodnicki 🙂 Po raz pierwszy miałam okazję gotować pod jego okiem, co uradowało serce i duszę, bowiem nie raz korzystałam z jego przepisów i obejrzałam chyba wszystkie odcinki Smakuj Świat z Pascalem. Lubię takich ludzi jak on, bezpośrednich, pogodnych i pełnych energii. Jak już kiedyś pisałam, cały sukces warsztatów kulinarnych tkwi w doborze prowadzącego, Ramie się udało.
Menu warsztatów
- Cappuccino grzybów leśnych i dachówką z parmezanu
- Makaron z sepią i krewetkami pachnący ogrodem warzywnym
- Perliczka duszona w cydrze z zapiekanką z kalafiorem i cebulą
Menu było zróżnicowane, jednak trzecia pozycja wygrała ponad wszystko, może dlatego, że ją przygotowywałam? 🙂 Nauczyłam się porcjować perliczkę, co widać (jak walczę z nią) na zdjęciu. Podsmażaliśmy mięso na dobrze przypieczonym boczku, a kiedy nabrało koloru zalewaliśmy cydrem oraz bulionem i dusiliśmy na średnim ogniu. Podawaliśmy ją w towarzystwie winogron z zapiekanym kalafiorem. Jak dla mnie winogronu i kalafiora mogło nie być, samo mięso miało wystarczający aromat 🙂 Zapraszam na fotorelację – część zdjęć znajdziecie także na Instagramie.
0 komentarzy