Lifestyle/ Wydarzenia

Warsztaty Rama – Smaż jak szef kuchni, Pascal Brodnicki

Zaproszenie na warsztaty dotarło niespodziewanie, a jeszcze większą niespodzianką była gwiazda wieczoru czyli Pascal Brodnicki 🙂 Po raz pierwszy miałam okazję gotować pod jego okiem, co uradowało serce i duszę, bowiem nie raz korzystałam z jego przepisów i obejrzałam chyba wszystkie odcinki Smakuj Świat z Pascalem. Lubię takich ludzi jak on, bezpośrednich, pogodnych i pełnych energii. Jak już kiedyś pisałam, cały sukces warsztatów kulinarnych tkwi w doborze prowadzącego, Ramie się udało.

Menu warsztatów

  1. Cappuccino  grzybów leśnych i dachówką z parmezanu
  2. Makaron z sepią i krewetkami pachnący ogrodem warzywnym
  3. Perliczka duszona w cydrze z zapiekanką z kalafiorem i cebulą

Menu było zróżnicowane, jednak trzecia pozycja wygrała ponad wszystko, może dlatego, że ją przygotowywałam? 🙂 Nauczyłam się porcjować perliczkę, co widać (jak walczę z nią) na zdjęciu. Podsmażaliśmy mięso na dobrze przypieczonym boczku, a kiedy nabrało koloru zalewaliśmy cydrem oraz bulionem i dusiliśmy na średnim ogniu. Podawaliśmy ją w towarzystwie winogron z zapiekanym kalafiorem. Jak dla mnie winogronu i kalafiora mogło nie być, samo mięso miało wystarczający aromat 🙂 Zapraszam na fotorelację – część zdjęć znajdziecie także na Instagramie.

1 (3) 1 (4) 1 (8) 1 (10) 1 (12) 1 (13) 1 (15) 1 (16) 1 (19) 1 (21) 1 (22)

 

Może ci się spodobać

0 komentarzy

Leave a Reply

Optionally add an image (JPEG only)

Top