Desery/ Owoce

Truskawki pod kruszonką

(ten przepis nie został jeszcze oceniony)
Truskawki pod kruszonką to szybki, smaczny deser, idealny dla wielbicieli truskawek! 🙂
Składniki (2 porcje):
– dwie garści truskawek
– mięta do ozdoby
– ok. 2 łyżki zimnego masła
– ok. pół szklanki mąki
– łyżka cukru
– cukier puder do posypania
Zagniatamy ciasto z masła, mąki i cukru. Wkładamy na kilkanaście minut do lodówki.
Następnie do naczyń wkładamy truskawki. Wyjmujemy ciasto z lodówki i ucieramy je na truskawki – na grubych oczkach tarki. Wkładamy do piekarnika nagrzanego 180-200 stopni. Wyjmujemy kiedy truskawki zaczną bulgotać i kruszonka się zrumieni. Podajemy ciepłe, posypane cukrem pudrem.
Smacznego! 🙂
  
    

Może ci się spodobać

6 komentarzy

  • Reply
    Wiewióra
    14/06/2013 at 07:50

    oj tak! najlepszy deser z sezonowych owoców 🙂

  • Reply
    Patrycja
    13/06/2013 at 20:01

    W kolorach mojego bloga… przepysznie wyglądają!

  • Reply
    whiness
    13/06/2013 at 20:00

    Uwielbiam takie desery 🙂 Wybitnie kojarzą mi się z latem.

  • Reply
    Katarzyna Kozubowska
    13/06/2013 at 19:57

    Szybki sposób na podanie truskawek 🙂

    http://www.katarzynagotuje.blogspot.com

  • Reply
    Julia Musiał
    13/06/2013 at 19:43

    Kupiłam 10 kobiałek truskawek na kompot. Na pewno znaczną część odłoże na twój przepis 😉 zapraszam. Chilicake.blogspot.com

  • Leave a Reply

    Optionally add an image (JPEG only)

    Top