Kocham młode warzywa.Wiosna to czas, kiedy przy użyciu kilku składników z działki, wyczarowujemy przepyszne danie. Prosto i smacznie.
Składniki:
– młode ziemniaki
– jajko
– koperek
– sałata
– jogurt naturalny
– sól morska i świeżo mielony pieprz
Ziemniaki szorujemy i pozbawiamy je nadmiaru skórki. Gotujemy w lekko osolonej wodzie.
Sałatę myjemy, rwiemy na mniejsze kawałki, zalewamy jogurtem, przyprawiamy i posypujemy koperkiem.
Na dobrze rozgrzanej patelni smażymy jajko, doprawiamy.
Banalne! 🙂
6 komentarzy
Agna
16/05/2013 at 16:27u mnie w domu do takiego obiadu podawało się zsiadłe mlek 🙂 Tylko skąd teraz wziąć w mieście prawdziwe mleko, aby się „godnie” zsiadło i zacnie smakowało?…
Kasia Nowakowska
17/05/2013 at 07:06U mnie też jadło się z zsiadłym mlekiem, ale raczej same ziemniaczki z koperkiem. Gdzie? Może na bazarku? 😉
maleńka
17/05/2013 at 09:54Imitację 'zsiadłego mleka’ mozna kupic w Biedronce :):)
Kasia Nowakowska
29/05/2013 at 12:25Dobre? 🙂
Ola
16/05/2013 at 06:18fajne i proste!
Blog about life and travelling
Blog about cooking
Wiewióra
15/05/2013 at 20:46najlepszy zestaw świata!!! + sałatka z pomidora 🙂