Odbieganie od utartych, sprawdzonych przepisów wychodzi zazwyczaj dobrze, więc dlaczego nie spróbować by frytek z marchwi? 😉
Składniki:
– kilka marchewek
– łyżka oliwy z oliwek
– ulubione zioła
– sól
Marchewki dokładnie myjemy, odcinamy końce i kroimy w słupki. Mieszamy z oliwą i ziołami. Wykładamy na blachę i wkładamy do piekarnika nagrzanego 180 stopni, na około 30 minut 😉
Idealne posolone, podane z sosem czosnkowym!
Przepis na sos:
– mały jogurt naturalny
– kilka ząbków drobno posiekanego/przeciśniętego przez praskę czosnku
– łyżeczka musztardy
– łyżeczka majonezu
– ulubione zioła
– sól do smaku
5 komentarzy
Mama Mrówek
17/06/2013 at 08:38świetny pomysł:) mam zamiar zjeść je dzisiaj na obiad:D
JoannaD
05/06/2013 at 13:42świetna alternatywa dla tradycyjnych, ziemniaczanych. Ja uwielbiam z kolendrą:)
Trójmiasto noclegi
03/06/2013 at 17:29No proszę, bardzo ciekawe. Podoba mi się.
gar-grafika
01/06/2013 at 10:59z marchewek i selera – pyszności :))
przepisy kulinarne
29/05/2013 at 12:52robiłam bardzo podobne – były pyszne!