Makarony/ Obiady

Tagliatelle z grzybami leśnymi i nutą truflową

(ten przepis nie został jeszcze oceniony)
Najbardziej lubię nieprzemyślane pomysły, te które wpadają do głowy, kiedy robisz zakupy. Powstaje magiczna mieszanka składników, których połączenie to uczta dla zmysłów. Coraz częściej te pomysły są strzałem w dziesiątkę. Czyżbym zaczęła uczyć się gotować? J
Składniki (2 porcje):
– 2 garstki grzybów mrożonych (kurka, borowik, maślak)
– 100g sera pleśniowego z nadzieniem truflowym
– 150ml śmietanki 30%
– garść orzechów pistacjowych
– kilka gałązek rozmarynu
– parmezan do posypania
– łyżka masła
– pieprz
– makaron tagiatelle
Rozmrożone grzyby podsmażamy około 15 minut  na sporym ogniu na maśle. Następnie zmniejszamy ogień, dodajemy śmietankę, posiekany rozmaryn, szczyptę pieprzu i ser pleśniowy pokrojony w kostkę. Kiedy powstanie sos o jednolitej konsystencji na patelnie wsypujemy makaron, mieszamy, aby zespoił się z sosem.
Wykładamy na talerze, posypujemy posiekanymi pistacjami, parmezanem i rozmarynem.
Smacznego! 🙂
Najlepiej wszystkie suche składniki, takie jak orzechy, rozmaryn czy parmezan przygotować wcześniej.
  
    

Może ci się spodobać

1 komentarz

  • Reply
    Ola
    08/12/2012 at 10:55

    dobre, proste zestawienie, uszlachetnione wloską nutą:)

    Blog o życiu & podróżach
    Blog o gotowaniu

  • Leave a Reply

    Optionally add an image (JPEG only)

    Top