Makarony/ Obiady

Tagliatelle z grzybami leśnymi i nutą truflową

Najbardziej lubię nieprzemyślane pomysły, te które wpadają do głowy, kiedy robisz zakupy. Powstaje magiczna mieszanka składników, których połączenie to uczta dla zmysłów. Coraz częściej te pomysły są strzałem w dziesiątkę. Czyżbym zaczęła uczyć się gotować? J
Składniki (2 porcje):
– 2 garstki grzybów mrożonych (kurka, borowik, maślak)
– 100g sera pleśniowego z nadzieniem truflowym
– 150ml śmietanki 30%
– garść orzechów pistacjowych
– kilka gałązek rozmarynu
– parmezan do posypania
– łyżka masła
– pieprz
– makaron tagiatelle
Rozmrożone grzyby podsmażamy około 15 minut  na sporym ogniu na maśle. Następnie zmniejszamy ogień, dodajemy śmietankę, posiekany rozmaryn, szczyptę pieprzu i ser pleśniowy pokrojony w kostkę. Kiedy powstanie sos o jednolitej konsystencji na patelnie wsypujemy makaron, mieszamy, aby zespoił się z sosem.
Wykładamy na talerze, posypujemy posiekanymi pistacjami, parmezanem i rozmarynem.
Smacznego! 🙂
Najlepiej wszystkie suche składniki, takie jak orzechy, rozmaryn czy parmezan przygotować wcześniej.
  
    

Może ci się spodobać

1 komentarz

  • Reply
    Ola
    08/12/2012 at 10:55

    dobre, proste zestawienie, uszlachetnione wloską nutą:)

    Blog o życiu & podróżach
    Blog o gotowaniu

  • Leave a Reply

    Optionally add an image (JPEG only)

    Top