W jesienno-zimowy wieczór niekiedy mam ochotę na coś lekkiego. To połączenie wręcz idealne. Proporcje pozostawię każdemu według uznania. Szczególnie polecam duuużo gorgonzoli 🙂
Składniki
– mix sałat z rukolą
– upieczone udko kurczaka
– pomidorki koktajlowe
– kukurydza z puszki
– gorgonzola
– rozmaryn
– estragon
Sos:
– 1 łyżeczka musztardy delikatesowej
– 1 łyżeczka miodu
– 1 łyżka oleju rzepakowego
– 1 łyżka wody
(jeżeli chcecie zrobić większą ilość sosu, wszystkie składki dodajecie proporcjonalnie)
Mięso kurczaka oddzielamy od kości i kroimy na drobne kawałki. Podsmażamy na oleju dodając rozmaryn i estragon.
W naczyniu przygotowujemy sałatę, na którą wsypujemy kukurydzę, pokrojone w ćwiartki pomidorki, rozdrobnioną gorgonzolę i kurczaka. Całość polewamy sosem.
Szybkie, smaczne i zdrowe! 🙂
Kupiliście już prezenty na święta?
Jeżeli nie, polecam z całego serca książkę, której jestem współautorką 🙂 Po prawej stronie widnieje obrazek, po którego kliknięciu przekieruje Was do zakupu książki 😉 Chcecie znać szczegóły? Zapraszam na stronę www.ownbook.pl.
Jeżeli nie, polecam z całego serca książkę, której jestem współautorką 🙂 Po prawej stronie widnieje obrazek, po którego kliknięciu przekieruje Was do zakupu książki 😉 Chcecie znać szczegóły? Zapraszam na stronę www.ownbook.pl.
Książki możecie także wygrać na Fan Page Kuchni Bazylii 🙂 Zapraszam!
Miłego wieczoru!
5 komentarzy
Dorotas30
07/12/2012 at 06:30Kolejna wspaniała sałatka 🙂
Bazylia
07/12/2012 at 07:33A dziś będzie kolejny wspaniały makaron 🙂 Serio! Pozdrawiam ciepło i zapraszam 😉
Nemi
05/12/2012 at 20:33Porywam miseczkę!
Ola
05/12/2012 at 08:17miks smaków bardzo apetyczny!
życie & podróże
gotowanie
Magda111
04/12/2012 at 20:04uwielbiam gorgonzolę uwielbiam kurczaka , więc na pewno sałatka się udała 😉