Desery/ Wypieki

Muffinkowy miszmasz

Miszmasz smaków.
Po raz pierwszy robiłam muffiny na słono – pycha – zdecydowanie polecam 🙂
Ciasto (12 muffinek)
– 2 szklanki mąki
– 3/4 szklanki oleju
– 2 jajka
– 3/4 szklanki jogurtu naturalnego
– łyżeczka sody
– szczypta soli
Muffinki z rabarbarem na słodko

Do ciasta dodajemy około 0,5 szklanki cukru pudru oraz pokrojony w kostkę rabarbar. Wlewamy do foremek i pieczemy około 30-35 minut w piekarniku z termoobiegiem w 170 stopniach.

Muffinki z camembertem, pomidorem suszonym i ziołami prowansalskimi

Ciasto wlewamy do foremek, po czym wkładamy do niego kawałek camemberta i suszonego pomidora. Posypujemy ziołami prowansalskimi i solą oraz tak samo, jak słodkie muffinki, pieczemy w temperaturze 170 stopni, 30-35 minut.

Smacznego! 🙂
  
    

Może ci się spodobać

12 komentarzy

  • Reply
    k_ruk
    01/07/2012 at 19:43

    Super, uniwersalne ciasto podstawowe, do którego zawsze możesz dobrać dowolne dodatki :))

  • Reply
    Bazylia
    07/06/2012 at 13:10

    Ola – mi też one niesamowicie posmakowały! 🙂

  • Reply
    Ola
    07/06/2012 at 05:35

    wypróbowane wczoraj-świetne, robi się parę chwil, na śniadanie idealne!

  • Reply
    Ola
    05/06/2012 at 15:27

    te na słono muszą być świetne, dodaję do listy do wypróbowania!

    życie & podróże
    gotowanie

  • Reply
    Emcia Pichci!
    30/05/2012 at 17:12

    mmm wyglądają cudownie :> muszę się w końcu przełamać i zrobić wytrawną wersję 😉

  • Reply
    burczymiwbrzuchu
    29/05/2012 at 20:25

    Cudne zdjęcia, aż miło popatrzeć 🙂

  • Reply
    Bazylia
    27/05/2012 at 21:27

    Paulina – są 😉

  • Reply
    Paulina
    27/05/2012 at 20:07

    na słono jeszcze nie robiłam:) ale mogą być pyszne:D

  • Reply
    Maggie
    27/05/2012 at 17:11

    U mnie tez kroluja slodkie, ale i ta wytrawna wersja sympatyczna!

  • Reply
    Nataliya
    27/05/2012 at 15:56

    Pysznie wyglądają

  • Reply
    Bon Appetit!
    27/05/2012 at 15:05

    U mnie muffinki z rabarbarem wyjechały z piekarnika właśnie! 🙂

  • Leave a Reply

    Optionally add an image (JPEG only)

    Top