Miszmasz smaków.
Po raz pierwszy robiłam muffiny na słono – pycha – zdecydowanie polecam 🙂
Ciasto (12 muffinek)
– 2 szklanki mąki
– 3/4 szklanki oleju
– 2 jajka
– 3/4 szklanki jogurtu naturalnego
– łyżeczka sody
– szczypta soli
Muffinki z rabarbarem na słodko
Do ciasta dodajemy około 0,5 szklanki cukru pudru oraz pokrojony w kostkę rabarbar. Wlewamy do foremek i pieczemy około 30-35 minut w piekarniku z termoobiegiem w 170 stopniach.
Muffinki z camembertem, pomidorem suszonym i ziołami prowansalskimi
12 komentarzy
k_ruk
01/07/2012 at 19:43Super, uniwersalne ciasto podstawowe, do którego zawsze możesz dobrać dowolne dodatki :))
MasterofDisaster
06/01/2013 at 18:26Nadszedł czas i w końcu wypróbowałam! Podsyłam linka: http://masterofrdisaster.blogspot.com/2013/01/muffiny-wytrawne-z-papryka-feta-bazylia.html 😉
Wyszły dokładnie tak jak chciałam – dzięki za bazowy przepis 😉
Bazylia
07/06/2012 at 13:10Ola – mi też one niesamowicie posmakowały! 🙂
Ola
07/06/2012 at 05:35wypróbowane wczoraj-świetne, robi się parę chwil, na śniadanie idealne!
Ola
05/06/2012 at 15:27te na słono muszą być świetne, dodaję do listy do wypróbowania!
życie & podróże
gotowanie
Emcia Pichci!
30/05/2012 at 17:12mmm wyglądają cudownie :> muszę się w końcu przełamać i zrobić wytrawną wersję 😉
burczymiwbrzuchu
29/05/2012 at 20:25Cudne zdjęcia, aż miło popatrzeć 🙂
Bazylia
27/05/2012 at 21:27Paulina – są 😉
Paulina
27/05/2012 at 20:07na słono jeszcze nie robiłam:) ale mogą być pyszne:D
Maggie
27/05/2012 at 17:11U mnie tez kroluja slodkie, ale i ta wytrawna wersja sympatyczna!
Nataliya
27/05/2012 at 15:56Pysznie wyglądają
Bon Appetit!
27/05/2012 at 15:05U mnie muffinki z rabarbarem wyjechały z piekarnika właśnie! 🙂