Przystawki

Roladki ze szpinaku z łososiem i twarogiem

Kocham łososia i szpinak. Nie mogłam nie przygotować tych roladek. Doskonałe jako przekąska. Smaczne i wbrew pozorom proste.
Składniki:
– opakowanie mrożonego szpinaku
– 100g wędzonego łososia
– kostka twarogu
– 4 jajka
– koperek
– łyżka soku z cytryny
– sól i pieprz
– gałka muszkatołowa
– 2 ząbki czosnku
– 2 łyżki masła
Na maśle podsmażamy szpinak, dodajemy czosnek, gałkę muszkatołową, sól i pieprz do smaku. Dodajemy do szpinaku 4 żółtka i ubite białka. Rozsmarowujemy wszystko na dużej blaszce, na papierze do pieczenia. Wkładamy do piekarnika z termoobiegiem na 10 minut, na 190 stopni.
Kiedy „ciasto” wystygnie, smarujemy je drobno zmielonym twarogiem z koperkiem, sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Po tym nakładamy łososia. Zwijamy roladę i wkładamy na kilka godzin do lodówki.

Gotowe!W konkursie na boga roku, nie dostałam się do pierwszej dziesiątki. Jednak byłam na 27 miejscu spośród 801 blogów! 🙂 Wynik mnie satysfakcjonuje. Dziękuję Wam! 🙂

  
    

Może ci się spodobać

12 komentarzy

  • Reply
    Anonymous
    05/04/2013 at 17:25

    pycha

  • Reply
    Anonymous
    27/01/2013 at 20:46

    Dodając wpis pod tartą ze szpinakiem znalazłam przepis na roladę ze szpinakiem i łososiem 🙂 Pierwszy raz jadłam taką roladę na imprezie firmowej i była pyszna 🙂 Muszę zrobić i podzielić się tym smakiem z bliskimi 🙂 Pozdrawiam
    Ewelina

  • Reply
    Anonymous
    31/12/2012 at 13:55

    przepis mało precyzyjny – nie ma mowy o odsączeniu szpinaku i jego ostudzeniu.

  • Reply
    Anonymous
    08/08/2012 at 10:56

    jak to niesamowicie wygląda 😮

  • Reply
    Psie Wędrówki
    21/04/2012 at 15:52

    ojessssssso ale geniusz!

  • Reply
    Shyfull
    24/01/2012 at 13:35

    Wyglądają wspaniale – ja też uwielbiam łososia, szpinak mniej, ale jednak! …chociaż trudno mi uwierzyć, że łatwo je zrobić ;P

  • Reply
    Kamila
    24/01/2012 at 12:59

    Bardzo fajna propozycja!

  • Reply
    Dorotas30
    22/01/2012 at 12:18

    Wygląda cudownie i jest połączeniem składników które bardzo lubię:)

  • Reply
    katie
    21/01/2012 at 22:54

    Widziałam Cię na blog roku 🙂 27 miejsce to naprawdę świetny wynik 🙂 Ja tam byłam na sześćdziesiątym którymś… 😀 No cóż 🙂

  • Reply
    Nemi
    21/01/2012 at 17:10

    Skoro polubiłam szpinak – przygotuję taką roladkę:)

  • Reply
    klliisiaa
    21/01/2012 at 14:35

    moja mama właśnie robi podobną ;D

  • Reply
    burczymiwbrzuchu
    21/01/2012 at 14:15

    Bardzo mi się podoba, wygląda niezwykle imponująco, a wbrew pozorom to proste smaki i szybko się robi, super 🙂

  • Leave a Reply

    Optionally add an image (JPEG only)

    Top