Sałatki

Sałatka z awokado i krewetkami

Tym razem dzielę się z Wami bardzo szybką i lekką sałatką z gotowanymi krewetkami oraz awokado. Możecie ją jeść polaną oliwą z oliwek (posypaną solą oraz pieprzem), bądź też sosem balsamico. W obu wersjach smakuje nieco inaczej, dlatego polecam wypróbować obydwie 🙂


Przepis na sałatkę z awokado

Drukuj przepis
Porcji: 1 Czas gotowania: 10 minut

Składniki

  • połowa zielonego awokado
  • kilka krewetek - najlepiej już obranych
  • połowa pomidora
  • kilka listków sałaty
  • oliwa z oliwek bądź sos balsamiczny
  • sól oraz pieprz

Przepis

1

W garnku zagotowujemy wodę. Kiedy zacznie wrzeć wkładamy do niej krewetki i gotujemy około 3 minut. Odcedzamy.

2

Na talerzu rozkładamy umytą sałatę. Awokado obieramy i kroimy na plasterki. Kładziemy na sałacie.

3

Dodajemy do całości pomidora pokrojonego w plastry oraz ugotowane krewetki. Solimy i pieprzymy oraz polewamy oliwą z oliwek/sosem balsamicznym.


Kanapki z awokado | 3 proste przepisy


Może ci się spodobać

0 komentarzy

Leave a Reply

Close