Desery/ Owoce

Truskawki w czekoladzie

Tak już mam, że po zobaczeniu truskawek muszę je kupić. Co prawda o tej porze nie możemy liczyć na nasze rodzime, polskie, jednak… namiastka lata gwarantowana 😉

Składniki:

– truskawki

– ulubiona czekolada

– posypka do dekoracji

Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej: w garnku gotujemy wodę, po czym stawiamy na niego miskę, najlepiej szklaną, do której wrzucamy czekoladę. Mieszamy do momentu, aż się rozpuści i moczymy  w niej truskawki, a później obtaczamy w posypce.

Najlepiej truskawki nabić na długie wykałaczki i po zamoczeniu ich w czekoladzie, odstawiać w kubek/kufel do wystygnięcia.

Smacznego!

_DSC1884a

  
    

Może ci się spodobać

2 komentarze

  • Reply
    jadalnepijalne
    18/06/2015 at 19:24

    łoł, piękne zdjęcie! Każda truskawka inna.

  • Leave a Reply

    Optionally add an image (JPEG only)

    Top