Tak już mam, że po zobaczeniu truskawek muszę je kupić. Co prawda o tej porze nie możemy liczyć na nasze rodzime, polskie, jednak… namiastka lata gwarantowana 😉
Składniki:
– truskawki
– ulubiona czekolada
– posypka do dekoracji
Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej: w garnku gotujemy wodę, po czym stawiamy na niego miskę, najlepiej szklaną, do której wrzucamy czekoladę. Mieszamy do momentu, aż się rozpuści i moczymy w niej truskawki, a później obtaczamy w posypce.
Najlepiej truskawki nabić na długie wykałaczki i po zamoczeniu ich w czekoladzie, odstawiać w kubek/kufel do wystygnięcia.
Smacznego!
2 komentarze
jadalnepijalne
18/06/2015 at 19:24łoł, piękne zdjęcie! Każda truskawka inna.
Kasia Nowakowska
18/06/2015 at 19:38Dziękuję! 🙂