Mięsa/ Obiady

Kiełbaski w piwie

Kiełbaski w piwie są szybką i smaczną alternatywą klasycznych kiełbasek podsmażanych na oleju 🙂

Składniki:
– ulubiona kiełbasa
– ulubione piwo
– cebula
– szczypior
– olej
– sól i pieprz
Kiełbaski nacinamy i smażymy na dobrze rozgrzanym oleju do zrumienienia. Następnie dodajemy cebulę pokrojoną w pióra i podsmażamy do zeszklenia. Następnie dodajemy piwo – tak aby w połowie zakryło kiełbaski i zmniejszamy nieco palnik, czekamy, aż odparuje, a cebula zmięknie. Posypujemy szczypiorem.
Smacznego!

 

 

Może ci się spodobać

2 komentarze

  • Reply
    Sandra - My ordinary life
    20/03/2014 at 15:31

    A już niedługo będzie można robić kiełbaskę na grillu 🙂

     
  • Reply
    Justyna Żak
    17/03/2014 at 21:04

    dobry pomysł:)

     
  • Leave a Reply

    Optionally add an image (JPEG only)

    Top