Grzanki wykorzystałam do sałatki 🙂 Była przepyszna. Podałam ją z kurczakiem.
Panierkę na „chrupiące kąski” zrobiłam sama, z płatków kukurydzianych. Pokroiłam pierś na kawałki, przyprawiłam solą i słodką papryką, obtoczyłam w jajku i rozdrobnionych płatkach. Usmażyłam na mocno rozgrzanym oleju.
Składniki sałatki:
– kapusta pekińska
– pomidor
– ogórek
– grzanki
– ananas
– ser pleśniowy z niebieską pleśnią
– ser żółty
Kapustę posiekałam, ser starłam na tarce, resztę składników pokroiłam w kostkę.
Uwieńczeniem całości był sos czosnkowy.
Przepis na sos:
– 2 ząbki czosnku
– 2 ząbki czosnku
– mały jogurt naturalny
– łyżeczka musztardy
– łyżeczka majonezu
– sól
– zioła prowansalskie
Czosnek przecisnęłam przez praskę, wymieszałam z jogurtem i resztą składników. Odstawiłam do lodówki na 30 minut, aby sos się „przegryzł”.
Polecam! 🙂 Smacznego!
7 komentarzy
Ewam
05/08/2011 at 14:46ha…u mnie taki obadek pewnie zniknal by w 5 sekund…kurczaczki do tego chrupiace i sos czosnkowy..wow..pycha!
Panna Malwinna
05/08/2011 at 07:49uwielbiam takie przepisy;)
shy
05/08/2011 at 07:46myślałam, że już się nie doczekam tej sałatki.. i grzanki widzę też się doczekały.. sałatka wspaniała, aż mi ślinka cieknie :]
Agna
05/08/2011 at 07:09Chyba „zgapię” od Ciebie ten przepis;)
Kamila
05/08/2011 at 05:34Wszystko idealnie skomponowane. Pozdrawiam!
aga-aa
04/08/2011 at 21:16sosik idealny!
basiaP
04/08/2011 at 20:00fajny przepis! bardzo mi się podoba:)