Ciasteczka/ Na szybko/ Przekąski/ Wypieki

Faworki z ciasta francuskiego

Faworki z ciasta francuskiego to idealny przepis dla tych, którzy są zabiegani, leniwi, mają dwie lewe ręce w kuchni lub tych, którzy cały czas się odchudzają (pozdrawiam koleżanki z pracy! 🙂 ).

Wystarczy 15 minut, aby przygotować talerz takich pysznych faworków, dużo mniej kalorycznych, niż tradycyjne.


Zobaczcie też:

Najlepsze przepisy z blogów na Tłusty Czwartek

Przepis na faworki z ciasta francuskiego

Drukuj przepis
Porcji: 21 faworków Czas gotowania: 15 minut

Składniki

  • opakowanie ciasta francuskiego
  • cukier puder

Przepis

1

Ciasto francuskie kroimy wzdłuż na 7 pasków - każdy szerokości około 1,5 cm.

2

Następnie każdy z nich kroimy na 3, aby wyszło nam z ciasta 21 prostokątów.

3

W każdym prostokącie nacinamy środek i przekładamy przez niego ciasto - tak samo, jak byśmy robili tradycyjne faworki.

4

Kładziemy na blachę (wyjdą nam dwie) i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni do zrumienienia.

5

Posypujemy cukrem pudrem.

  
    

Może ci się spodobać

0 komentarzy

Leave a Reply

Optionally add an image (JPEG only)

Top