Sałatki

Sałatka ryżowa z tuńczykiem, kukurydzą i ananasem

Sałatka ryżowa z tuńczykiem, kukurydzą i ananasem to bardzo smaczne połączenie. Jeżeli szukacie sałatek prostych i pożywnych, ona zdecydowanie do takich należy. Dodatkowo nic nie musimy kroić – jeżeli tylko kupimy ananasa w puszcze już pokrojonego, czas na przygotowanie się automatycznie zmniejsza 😉


Zobaczcie też: Lekka ryżowa sałatka

Przepis na sałatkę ryżową z tuńczykiem

Drukuj przepis
Porcji: 6 Czas gotowania: 30 minut

Składniki

  • torebka ryżu (ja używam rodzaju parboiled, jest on fajnie twardawy, dzięki czemu w ryż nie wsiąka majonez)
  • puszka tuńczyka
  • puszka kukurydzy
  • pół puszki ananasa
  • 2 łyżki majonezu
  • sól i pieprz (duuużo pieprzu)
  • natka pietruszki i kawałek ananasa do podania

Przepis

1

Ryż gotujemy. Kiedy ostygnie przekładamy go do miski.

2

Do ryżu dodajemy odsączoną kukurydzę, ananasa w kawałkach i tuńczyka.

3

Całość mieszamy i dodajemy majonez.

4

Doprawiamy solą i pieprzem.

 

Może ci się spodobać

7 komentarzy

  • Reply
    Nayia
    24/12/2018 at 14:32

    Zrobione w wersji z drobnym makaronem. Wyglada niezle, zobaczymy jak bedzie smakowac 😉

     
  • Reply
    Malwina
    17/03/2018 at 16:39

    To jest to czego szukałam. Wykonałam i zjadłam. Pychaa! Dziękuję 🙂

     
    • Reply
      Kasia Nowakowska
      18/03/2018 at 22:00

      Cieszę się 🙂

       
  • Reply
    Marta
    14/04/2017 at 12:04

    Przepis niby prosty, ale i tak proszę o trzymanie za mnie kciuków.

     
    • Reply
      Kasia Nowakowska
      18/04/2017 at 09:34

      I wyszło? 🙂

       
  • Reply
    Zoska
    16/03/2017 at 10:51

    Muszę to koniecznie sprawdzić. Dzięki za fajny przepis.

     
    • Reply
      Kasia Nowakowska
      16/03/2017 at 10:57

      Sprawdź i koniecznie daj znać 🙂 Pozdrawiam!

       

    Leave a Reply

    Optionally add an image (JPEG only)

    Top