Przekąski

Fasolka szparagowa

Od kilku dni gotuję banalnie. Prosto.
Kocham lato i nadchodzący wraz z nim – wysyp naszych polskich produktów.
Fasolka, brukselka, bób. Truskawki, jagody, poziomki, czereśnie. Ah!
Na samą myśl mam uśmiech na twarzy 😉
Wczoraj ugotowałam fasolkę szparagową i zrobiłam do niej masełko z bułką tartą.Co tu dużo mówić. Kolejny smakołyk!
Ps. Jutro/pojutrze zamieszczę wykwintniejszy przepis. Będę przyrządzała ryż z boczniakami i warzywami 🙂 Już dziś zapraszam.
Pozdrawiam 🙂
  •  
  •  
  •  

Może ci się spodobać

  • katie
    13/06/2011 at 18:50

    jak tu ladnie! zdecydowanie bede regularnie zagladac 🙂 Pozdrawiam 🙂

  • shy
    13/06/2011 at 14:35

    kocham właśnie takie proste, letnie dania.. a fasolka chodzi za mną od tygodnia..:) no może tylko bez tej nieszczęsnej bułki tartej :P:)

  • basiaP
    13/06/2011 at 12:47

    szparagowa z bułką tartą jest pycha:)

  • Wiewióra
    12/06/2011 at 19:07

    Och!!! toż to niebo w paszczy! uwielbiam!

  • Arvén
    12/06/2011 at 08:40

    Fasolkę kupuję nawet zimą – mrożoną, bo moje uwielbienie dla niej nie pozwala mi się powstrzymać od wciągania jej przez cały rok. Teraz, w fasolowym szczycie, jem ją prawie codziennie, właśnie z bułką tartą, zamiast obiadu 😀
    A pierwszy bób właśnie leży w lodówce i czeka na swój debiut – dziś wieczorem. Jedyne 9zł/kg! 😀

  • Bazylia
    12/06/2011 at 08:18

    o bobie mi także pozostaje tylko marzyć… 😉 jeszcze trochę!

  • jadalnepijalne
    11/06/2011 at 22:20

    U mnie bób i fasolka jeszcze drogie i trudno dostępne. Czekam 🙂

  • goh.
    11/06/2011 at 21:10

    fasolka szparagowa to moje ulubione warzywo, zaraz po… szparagach:) i tej wersji którą prezentujesz lubię ją najbardziej:)

  • Top