Clafoutis – szybkie ciasto z czereśniami

(ten przepis nie został jeszcze oceniony) Przepis na clafoutis – szybkie ciasto z czereśniami, znalazłam u Ani Starmach. Jego apetyczny wygląd i prostota wykonania skłoniły mnie do tego, aby je przygotować. Przyznam, że obawiałam się czy rzeczywiście „mi się upiecze” :), ponieważ przygotowane ciasto było dość lejące (ciasto, którym zalewa się owoce jest podobne do ciasta naleśnikowego). Po wyjęciu ciasta z piekarnika przekonałam się, że moje obawy były zbędne. Ciasto jest szybkie i łatwe w wykonaniu. Zapewniam, że posmakuje każdemu. Na pewno przygotuję inne wersje tego wypieku 🙂 Mi ciasto smakuje szczególnie na ciepło. Wydaję mi się także, że dobrym połączeniem dla niego byłyby lody 🙂 Forma, w której przygotowywałam ciasto ma 28 cm średnicy. Zobacz też: Jogurtowe ciasto z owocami       Tweet