Masło czosnkowe z ziołami | Na grilla, na grzanki

Masło czosnkowe robię od lat. Przetestowałam go na różne sposoby, zarówno ze świeżym czosnkiem, jak i granulowanym. W masełku, zdecydowanie bardziej sprawdza się ten drugi. Doskonale łączy się z pozostałymi składnikami. Szczególnie lubię robić je na grilla. Smaruje masłem kromki bagietki czy chleba, grilluję i podaję z przygotowaną karkówką czy szaszłykami. Pycha! Składniki: pół kostki masła łyżeczka czosnku granulowanego pół łyżeczki zmielonej bazylii pół łyżeczki zmielonego oregano pół łyżeczki zmielonego tymianku pół łyżeczki soli Masło wyjmujemy z lodówki i czekamy, aż zmięknie. Dodajemy do niego wszystkie składniki i dokładnie mieszamy. Smarujemy nim przygotowane pieczywo. Zobaczcie też: Niezawodny dodatek na grilla       Tweet