O mnie

Mam na imię Kasia, dla niektórych Bazylia, witaj na moim blogu! 🙂

Znajdziesz tu proste przepisy, moje własne, a także receptury znalezione przeze mnie w książkach, prasie czy Internecie. Gotując, bazuję na produktach ogólnodostępnych dla każdego. Wszystkie moje przepisy są przeznaczone przede wszystkim dla osób, które w kuchni stawiają swoje pierwsze kroki.

Nie kreuję wizerunku eksperta kulinarnego, bo nim nie jestem. Jestem jedną z setek tysięcy kobiet, które w kuchni odnajdują przyjemność. Ugotujesz z mojego przepisu? Zostaw komentarz! 🙂


Gotuję kiedy mam czas, ochotę i dobry humor. Zawsze twierdzę, że przesoliłam, bądź nie dosoliłam. Makarony i pizzę mogłabym jeść codziennie. Kocham imbir, pigwę i cytrynę w herbacie. Na słodkości muszę mieć ochotę, na chipsy zawsze się skuszę.

Marzę o domu z ogródkiem, aby w czerwcowe ranki wychodzić do niego boso i podjadać prosto z krzaczka truskawki. Jestem marzycielką, idealistką. Mam w sobie dużo empatii, lubię ludzi, ich historie. Marzę o skoku ze spadochronu, jednak boję się to marzenie spełnić. Niekiedy lubię samotność, ciszę nad wodą, w lesie, na łące. Uwielbiam, kiedy przyroda budzi się do życia.

Pochodzę z małego miasteczka – Iłża, w której Leśmian zajadał owoce z Malinowego chruśniaka i przeżywał wakacyjne romanse. Mieszkam w Warszawie, którą na swój sposób pokochałam. Dobrze mi tutaj, jednak… w głowie marzeń sto.


kuchnia_bazylii_blog_kulinarny


Byłam… w Dzień Dobry TVN, w Radio Czwórka.

Gotowałam… dla Dom Development, z Lidl Polska, z Frosta, z Galeo, z Lubellą.

Wygrałam…  konkurs kulinarny North Fish oraz zajęłam 3 miejsce w kulinarnej bitwie blogerów Weź się za wołowinę!

Zwiedzałam… fabrykę Wawel, Baziółkę, Lubellę.

Pisali o mnie… Echo Dnia.

Jestem współautorką 2 książek kulinarnych Blogerzy na Święta oraz Zdrowie ze smakiem.

Cyklicznie publikuję swoje materiały w branżowym czasopiśmie Bilans Dodatni.


 

 

 

Napisz do mnie!  kontakt@kuchniabazylii.pl

Chcesz mnie zaangażować? Zajrzyj na stronę Współpraca 🙂

Top