Pasta jajeczna z czerwoną fasolą to mój kolejny przepis na pyszne śniadanie lub kolację. Lubię pasty jajeczne z tego względu, że można dodawać do nich różnorodne składniki, a finalnie i tak będą smaczne. Do moich past jajecznych zazwyczaj dodaje majonez, ostrzejszy w smaku. Jednak jeżeli jesteście na diecie lub z jakichkolwiek powodów unikacie majonezu, możecie go zastąpić jogurtem naturalnym, z tym, że wtedy pastę będzie należało mocniej doprawić solą i pieprzem. Pasta jajeczna z czerwoną fasolą smakuje najlepiej z pieczywem posmarowanym masłem – niebo w gębie!
Zobacz też:
Pasta jajeczna z groszkiem i cebulką
Pasta jajeczna ze szczypiorkiem
Pasta jajeczna z tuńczykiem i ogórkiem
Pasta z makreli wędzonej z jajkami
Wrapy piknikowe z pastami z kremowych serków
Przepis na pastę jajeczną z czerwoną fasolą
Drukuj przepisSkładniki
- 6 jajek
- mała cebulka
- 150 g czerwonej fasoli z puszki
- 1,5 łyżki majonezu
- sól i pieprz do smaku
Przepis
Jajka gotujemy na twardo. Obieramy i kroimy w drobną kostkę. Cebulę siekamy drobno. Składniki mieszamy i dodajemy fasolę oraz majonez.
Dokładnie mieszamy do połączenia i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Podajemy z pieczywem.
1 komentarz
Ana
20/11/2018 at 13:58Wygląda przepysznie. Ostatnio mam zalecenie by jeść więcej jajek, bo mam niedobór żelaza więc na pewno wypróbuję! 😉