Mięsa/ Obiady

Roladki z karkówki z mozzarellą i papryką

Robiłam karkówkę z Biedronkowych Inspiracji. Jednak zamiast camemberta użyłam mozzarelli. Mam także jedno zastrzeżenie: na początku powinno się zamarynować mięso, a później dopiero zawijać, ponieważ mięso do którego nie dotarła marynata było bez smaku. No ale od początku…
Zawinęłam w mięso pasek papryki i mozzarelli. Spięłam wykałaczkami. Zrobiłam marynatę (na 5 plastrów karkówki) z kilku łyżek oliwy, 3 ząbków czosnku, łyżeczki tymianku, bazylii, oregano i szczypty soli. Polałam nią mięso i wstawiłam na kilka godzin do lodówki.
Piekłam koło 30 minut w piekarniku na funkcji grill. Podałam z plastrami ziemniaków podsmażonymi na ruszcie i posypanymi koperkiem.
Smacznego!
 

Może ci się spodobać

  • Vitapol
    22/04/2013 at 11:01

    wspaniałe danie
    koniecznie zapraszamy z nim do grillowego konkursu trwającego jeszcze dziś na naszej stronie 🙂

     
    • Bazylia
      23/04/2013 at 13:52

      Niestety się spóźniłam 😉 Może kolejnym razem.

       
  • Maggie
    08/07/2011 at 07:28

    Za karkowka srednio przepadam, ale w takiej wersji chetnie bym skosztowala!

     
  • Agna
    07/07/2011 at 15:08

    zazwyczaj kładę ser prosto na ugrillowany kawałek karkówki.Następnym razem wypróbuję Twój pomysł:)

     
  • shy
    07/07/2011 at 11:41

    Bardzo często robię karkówkę z grilla (klasycznego) , ale takiej jeszcze nie robiłam – trzeba wypróbować 🙂

     
  • Kamila
    07/07/2011 at 11:17

    Bardzo apetyczna karkóweczka. Pozdrawiam

     
  • Top