Śniadania

Pasta z makreli wędzonej z jajkami

Pasty jajeczne wręcz uwielbiam, a ta pasta z makreli wędzonej z jajkami jest moją ulubioną. Mogłabym się nią zajadać codziennie na śniadanie. Najważniejsze podczas przyrządzania pasty, jest przygotowanie ryby i dokładne oddzielenie jej od ości, aby podczas jedzenia nie napotkać niemiłych niespodzianek kujących w przełyk.


Zobaczcie też: Pasta jajeczna z tuńczykiem

Przepis na pastę z makreli

Drukuj przepis
Porcji: 6 Czas gotowania: 30 minut

Składniki

  • mała wędzona makrela
  • 4 jajka na twardo
  • 4 ogórki konserwowe
  • mała cebulka
  • sól i pieprz do smaku
  • 2 łyżki majonezu

Przepis

1

Z makreli pozbywamy się ości i rwiemy ją na mniejsze kawałeczki.

2

Ugotowane jajka, ogórki oraz cebulkę siekamy w kostkę.

3

Całość mieszamy, łączymy z majonezem i doprawiamy solą oraz pieprzem.

4

Podajemy z kleksem majonezu oraz szczypiorkiem - albo w salaterce, albo na kanapkach, czy jako przekąska na krakersach.

Może ci się spodobać